Forpagter fundet: Erfarne folk bag spisestedet i Kulturhus Risbjerggaard

August |

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre besluttede tirsdag aften at tildele kontrakten om forpagtning af det nye spisested i Kulturhus Risbjerggaard til LOCA Management.

Folkene bag LOCA Gruppen driver i forvejen en række virksomheder inden for restaurationsbranchen og bæredygtig gastronomi. De ejer og driver bl.a. restauranterne STUDIO, Almanak i Operaen og Mission Green i København. LOCA Gruppens mission er at skabe forretninger, hvor store oplevelser på tallerkenen går hånd i hånd med en bæredygtig tilgang til både mad, mennesker og miljø.

Og nu er LOCA Gruppen altså på vej til Hvidovre, hvor de skal være med til at opfylde visionen om at skabe et spændende og moderne spisested i Kulturhus Risbjerggaard.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige og erfarne folk til at drive det nye spisested i Kulturhus Risbjerggaard. Samtidig er det lykkedes at finde en forpagter, som har fokus på bæredygtig gastronomi og med en forståelse for, at det er et levende hus med teater og foreninger. Så jeg tror, at Hvidovres borgere har meget godt i vente - jeg glæder mig i hvert fald til at byde det nye spisested velkommen i Hvidovres nye kulturelle kraftcenter, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Hvidovre Kommune har ønsket, at det nye spisested skal have en høj kulinarisk kvalitet. Det skal både kunne være et samlingspunkt for byens borgere, men også kunne lægge hus til forretningsmiddage og middage inden teatertid. Forpagteren skal derudover være indstillet på at samarbejde med lokale aktører og kulturhusets øvrige brugere. Der er dog også etableret et mindre foreningskøkken i kulturhuset, som foreningerne har ret til at bruge.

Hvidovre Kommune er efter udbudsreglerne forpligtet til at afvente udløbet af en såkaldt standstill-periode, før den tildelte forpagtningsaftale underskrives. Det skal sikre en rimelig frist til at klage over udbuddet og betyder, at kontrakten med forpagteren formentlig kan indgås omkring den 16. september – altså umiddelbart efter den officielle åbning af Kulturhus Risbjerggaard.

Den nye forpagter forventer at kunne starte med fuld drift i oktober 2022, men har tilbudt at levere cateringydelser til de arrangementer, der måtte have behov herfor i perioden op til start. Der kommer således ikke til at mangle kulinariske tilbud ved arrangementer i Hvidovres nye kulturhus.

Processen med at finde en forpagter af spisestedet blev forsinket, da der ved det oprindelige udbud ikke kom nogen bud på forpagtningen. Hvidovre Kommune ændrede så udbuddet til et såkaldt forhandlingsudbud, hvor man fortsatte dialogen med de parter, der allerede havde vist interesse for forpagtningen. Den dialog er nu endt i aftalen med LOCA Management ApS.