Samarbejde mellem virksomheder og skoler

Luk alle
Åbn alle

Et godt samarbejdet kan give begge parter et stort udbytte. Skoleelever får indsigt i, hvad der sker på en arbejdsplads. De får praktisk viden om, hvilke kompetencer fremtidens uddannelser og arbejdsliv kræver, og de får indblik i en bred vifte af jobmuligheder. Virksomhederne får mulighed for at præge de unges valg af uddannelse, og de får indblik i den generation, der udgør fremtidens arbejdsmarked.

Virksomhedernes udbytte:

  • Bidrage til en veluddannet arbejdsstyrke og præge valg af uddannelse
  • Image – synlighed og genkendelse

Elevernes udbytte:

  • Mere alsidig undervisning
  • Forståelse for arbejdsmarkedets krav
  • Indsigt i forskellige uddannelsesretninger og grunde til at tage en uddannelse

Ofte er det op til virksomheden, hvor stort omfanget af samarbejdet skal være, og selv en mindre indsats kan give stor effekt

Erhvervsmessen ’Mød en virksomhed’ er ikke bare de unges mulighed for at blive klogere på et erhverv eller en uddannelse. Det er også de lokale virksomheders chance for at præsentere sig selv og deres fag for de unge og deres forældre.

Erhvervslivet spiller en betydelig rolle, når det gælder om at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. I kan som virksomhed være med til at vise jeres fag frem og inspirere fremtidens arbejdskraft. Erhvervspraktikanten kan måske ende med at blive jeres nye, lærling, elev eller medarbejder – brug gerne ’Mød en virksomhed' til at finde jeres næste erhvervspraktikant.

Mød en virksomhed finder sted den 9. november 2022.