Borgmesteren har ordet

Januar |

Kære virksomheder,

Så er jeg tilbage på borgmesterkontoret efter min barsel, og det er rigtig godt at være i gang igen! Vi står nemlig over for et 2024, som uden tvivl kommer til at byde på både nye muligheder og svære udfordringer.

Det gælder blandt andet manglen på kvalificeret arbejdskraft, som jeg ved, at mange af jer i det private erhvervsliv også mærker. Det er en udfordring, som vores Jobcenter har fuld fokus på. Blandt andet er vores Virksomhedsservice klar med rådgivning om de mange forskellige ordninger, som I kan bruge i jeres arbejde med rekruttering. Det handler ikke kun om at skaffe nye hænder, men de kan også hjælpe med at opkvalificere jeres nuværende medarbejdere, hjælpe ved sygefravær eller med at finde kandidater, der måske ikke har den rigtige uddannelse, men alligevel har de relevante kompetencer.

Mulighederne er mange. Så hvis din virksomhed har udfordringer med rekruttering, så tøv ikke med at tage fat i vores virksomhedsservice - de er til for jer. Vil du høre mere, så skriv til virksomhedsservice@hvidovre.dk eller ring på tlf.nr. 36392270.

Det er også spændende nyt, at vi i år kan byde velkommen til Enghøj Gymnasium som vores nye gymnasium med fire gymnasiale retninger. Det er med til at gøre vores gymnasium meget relevant som samarbejdspartner for det lokale erhvervsliv, så som virksomhed er her noget at holde øje med: Der er en ny partner i byen.

Vi står også over for nye muligheder med kunstig intelligens og digitalisering, som kan være en del af svaret på mange af vores udfordringer.

I 2024 tager vi fx hul på et pilotprojekt, hvor vi i Hvidovre Kommune får vores egen chatbot, der bygger på kunstig intelligens, og i Jobcentret hjælper vi ledige med at bruge kunstig intelligens som ChatGPT i deres jobsøgning. På rådhuset vil vi i fremtiden bruge kunstig intelligens til at sortere de mange mails, vi modtager hver dag – så kan medarbejderne bruge mere tid på kontakten med borgerne.

Mulighederne er mange - og jeg ved, at mange af jer også allerede er begyndt at tage hul på de mange muligheder, de nye teknologier bringer. Det har jeg allerede oplevet på mine besøg i Hvidovres virksomheder, når I inviterer indenfor og fortæller om jeres hverdag.

I det hele taget har det stor værdi for mig at besøge det lokale erhvervsliv og høre om jeres oplevelse af vores by og den service, I får fra os i kommunen. Hvilke udfordringer møder I, og er der noget, vi kan gøre anderledes eller ændre i fællesskab?

Så har din virksomhed lyst til at åbne dørene for et besøg, så tøv ikke med at kontakte vores erhvervsteam på tlf. 3639 3800 eller på erhvervskontakten@hvidovre.dk. I det hele taget er I altid velkomne til at række ud til vores Erhvervskontakt, hvis I har spørgsmål, behov for vejledning eller gode ideer til projekter, vi kan arbejde sammen om.

Til sidst vil jeg ønske Hvidovre Erhvervsnetværk et stort tillykke med årets erhvervspris, Nytårsraketten, og tak til alle jer, der deltog i Nytårskuren. Begge dele er med til at styrke vores fællesskab og samle os i en fælles indsats for Hvidovre. Det kan du bl.a. læse mere om i denne udgave af Erhvervsnyt.

God læselyst!

 

Venlig hilsen

Borgmester Anders Wolf Andresen