Strategi bærer frugt: Flere fremskridt for Hvidovres erhvervsliv

April |

”Et fremtidssikret erhvervsliv i en stærk erhvervskommune”. Det har været overskriften for den erhvervs- og vækststrategi, som via konkrete mål og handlingsplaner har vist vejen for de seneste fire års erhvervsudvikling i Hvidovre Kommune.

Og nu viser en afrapportering, at det er lykkedes at opfylde de fleste mål. Afrapporteringen fremhæver blandt andet, at der er arbejdet for en forbedret infrastruktur, hjælp til rekruttering, vejledning om virksomheders grønne omstilling samt en styrket indsats for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

I det forgangne år har der bl.a. været fokus på:

  • Udvikling af Avedøre Holme via nye netværksaktiviteter bl.a. øget biodiversitet, samarbejde om vedvarende energi, vandsamarbejde, der sammen bidrager til ambitionen om at skabe Danmarks grønneste erhvervsområde
  • Råd og vejledning til virksomheder om den grønne omstilling
  • En Job- og Karrierecafé, hvor arbejdsgivere og borgere kan få information og sparring til rekruttering og fastholdelse
  • Et anlægsarbejde for bedre fremkommelighed af bus 500S
  • At få Metro til Hvidovre Hospital
  • Udvidelse af Amagermotorvejen og muligheden for at overdække motorveje med solceller
  • Et øget samarbejde mellem skoler og virksomheder, bl.a. for at inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse
  • Deltagerrekord med 1.300 besøgende ved erhvervsmessen Mød en virksomhed

Alt sammen tiltag, der gerne skal gøre det endnu bedre at drive virksomhed i Hvidovre.

Indsatser bærer frugt

Erhvervs- og vækststrategien er blevet udarbejdet i samarbejde med Erhvervskontaktudvalget, hvor der bl.a. sidder repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, Kommunalbestyrelsen, brancheorganisationer og de faglige organisationer.

Målet med strategien de seneste fire år har været at understøtte store som små virksomheder og sikre en god, kvalificeret og professionel service til de lokale virksomheder. Næstformand i Erhvervskontaktudvalget, direktør Flemming Tvernø fra El-Strøm, anerkender indsatsen.

- Der har været arbejdet seriøst med de indsatser, som vi i Erhvervskontaktudvalget gerne ville sætte fokus på, og indsatsen vil fortsætte de kommende år, så vi sikrer, at vi kan komme helt i mål, siger Flemming Tvernø, der repræsenterer TEKNIQ Arbejdsgiverne i udvalget.

Del af større strategi

Fremover vil der ikke længere blive lavet en selvstændig erhvervsstrategi, da Hvidovre Kommunes ambitioner på erhvervsområdet i stedet vil indgå i den overordnede strategi for hele kommunen; Hvidovrestrategien.

- Det lokale erhvervsliv er en væsentlig del af Hvidovre, så det giver rigtig god mening at integrere erhvervsindsatsen i den overordnede strategi for kommunen. Lokale virksomheder bidrager nemlig ikke bare med arbejdspladser og økonomisk vækst, men er også vigtige for vores sociale og kulturelle liv i byen. Derfor får erhvervsområdet på denne måde en endnu mere fremtrædende plads, når vi skal se på den fremtidige udvikling af Hvidovre, forklarer borgmester Anders Wolf Andresen.

Kommunalbestyrelsen arbejder netop nu på at færdiggøre Hvidovrestrategien, som udgør en udbygget planstrategi for udviklingen af Hvidovre Kommune. I Hvidovrestrategien sættes bl.a. fokus på, at Hvidovre skal være en by, hvor byliv, erhvervsliv og natur går hånd i hånd. Hvidovrestrategien ventes vedtaget inden årets udgang.

 

Se hele afrapporteringen her