Vild med vilje: Hvem skal egentlig klippe hækken?

Juni |

Naturen folder sig for alvor ud i denne tid, og træer, hække og buske står i fuldt flor.

Men hvis vejkanten eller midterrabatten ser lidt vild ud, så er det måske helt med vilje. Hvidovre Kommune har nemlig fokus på at øge biodiversiteten, og derfor er der stor opmærksomhed på at sikre gode forhold for både insekter og vilde planter.

Det gælder bl.a. på Avedøre Holme, hvor der i flere vejrabatter er blevet sået vilde blomster, der skal sikre bedre levevilkår for bier, sommerfugle og andre insekter. Men også i andre dele af Hvidovre får naturen lidt friere rammer, end den gjorde for bare 10 år siden.

Det må dog ikke være sådan, at fx træer og buske er til gene for trafikken eller forhindrer fremkommeligheden. Derfor skal man særligt ud til veje og fortove være opmærksom på, at buske, hække og træer ikke blokerer udsynet.

Men ved du egentlig, hvad der er kommunens ansvar, når det kommer til vedligehold – og hvad der er dit eget?

Kommunen sørger for at vedligeholde alle offentlige arealer, offentlige veje og vejrabatten.

Men ud for privat grund er det faktisk grundejeren, der har pligt til at holde fortovet samt klippe hække, træer og buske, så de ikke generer trafikanter og gående.

Det betyder fx på Avedøre Holme, at det er Hvidovre Kommune, der holder vejen og vejrabatten (mellem vej og fortov), mens det er grundejeren, der skal vedligeholde arealet frem til fortovet samt selve fortovet, herunder sørge for hækkeklipning, fjernelse af ukrudt samt sørge for saltning om vinteren.

På Industri- og Grundejerforeningens hjemmeside kan du se, hvilke regler der gælder for vedligehold på Avedøre Holme (eksternt link)

Du kan også blive klogere på de generelle regler for vedligeholdelse af veje og fortove i Hvidovre på hvidovre.dk.

Er du i tvivl om, hvad der gælder hvor, er du altid velkommen til at kontakte kommunen på toe@hvidovre.dk.