Lokalplan giver nye muligheder – men stiller også nye krav

Juni |

Med en ny lokalplan er der kommet en række nye muligheder for virksomheder på Avedøre Holme, som gerne vil bygge om eller udvide. Men der er også kommet en række nye krav, og derfor er der flere ændringer, du som virksomhedsejer skal være opmærksom på.

- Vi vil meget gerne hjælpe virksomhederne med at forstå de nye regler og retningslinjer, inden de sender deres byggeansøgninger ind. Vi har oplevet flere ansøgninger, som ikke opfylder de nye krav, og dem er vi desværre nødt til at afvise eller sende retur. Det er spild af virksomhedernes tid og ressourcer, og det forlænger også den tid, det tager at behandle deres byggeansøgning, siger leder af byggesagsteamet i Hvidovre Kommune, Mette Justesen.

Hun forklarer, at byggesagsteamet gerne vil i dialog med og vejlede virksomhederne tidligt i forløbet.

- Vi går meget gerne i dialog med virksomhederne allerede i den indledende fase af deres planlægning og projektering. Så kan vi måske undgå misforståelser og sammen nå frem til løsninger, som fungerer for virksomhederne og lever op til reglerne, siger hun.

Det er blandt andet, når det kommer til bygningernes højde, at virksomhedsejere på Avedøre Holme skal være opmærksomme på de nye regler. Det store erhvervsområde er nemlig blevet inddelt i forskellige delområder, og der gælder forskellige regler inden for de forskellige områder – nogle steder må man bygge op til 12 meter, mens man andre steder må bygge helt op til 20 meter.

Også kravene til tagflader på nybyggeri har givet anledning til flere spørgsmål. Ved nybyggeri skal tagflader enten være beplantet eller udnyttet til produktion af vedvarende energi, som fx solcelleanlæg, men det kan også være en kombination af begge, understreger Mette Justesen.

- Der er ikke tale om et enten/eller. Ideen er bare, at de store arealer på tagene udnyttes til at give den grønne omstilling en hjælpende hånd, siger hun.

Samme tanke ligger bag den nye regel om, at der ved nye byggetilladelser skal planlægges med beplantning på mindst 10 procent af grundens areal – hvor der heller ikke må være parkering.

Med lokalplanen slås det også fast, at arealet ud mod vejen ikke må bruges til oplag af nogen slags, heller ikke containere, u-indregistrerede biler eller andre materialer.

Har du spørgsmål til lokalplanen, er du altid velkommen til at kontakte Byggesagsteamet i Center for Plan og Miljø, Hvidovre Kommune på byggesag@hvidovre.dk.

Du kan se hele den nye lokalplan for Avedøre Holme her (nyt vindue)

 

FAKTA

Nedenstående bestemmelser er nogle af dem, du som virksomhedsejer skal være opmærksom på, hvis du skal bygge om eller nyt på Avedøre Holme:

  • 5 Bebyggelsens omfang og placering

5.2: ”Indenfor delområde 1 og 3 må bebyggelse maksimalt opføres med en bebyggelseshøjde på 12 m. Indenfor delområde 2 må bebyggelse maksimalt opføres med en bygningshøjde på 20 m.”

5.3: ”Uanset den angivne maksimale bygningshøjde jævnfør § 5.2, må bygningens højde mod naboskel eller sti ikke overstige 1,4 x afstand til skel.”

 

  • 6 Bebyggelsens udseende

”Tagflader skal i deres helhed enten være beplantet eller udnyttet til produktion af vedvarende energi. Undtaget er arealer til ovenlys eller tekniske anlæg.” (Det kan også være en kombination af beplantning og vedvarende energiproduktion)

 

  • 7. Ubebyggede arealer

7.3: ”Mindst 10 % af grundens areal skal fremstå med beplantning bestående af en række forskellige træer og buske eller græsser, urter og blomster alle hjemmehørende arter. Bestemmelsen udløses, når der meddeles byggetilladelse.” (Kravet udløses ved nye byggetilladelser – hvis der parkeres på arealet, tæller det ikke med i de 10 %)

7.11: ”Hegn langs skel eller sti udformes som trådhegn eller levende hegn. Trådhegn og levende hegn må inden for en afstand af 2 m fra vejskel maksimalt have en højde på 1 m. Hegn der placeres mere en 2 m fra vejskel må have en højde på op til 3 m.”

7.13: ”Langs alle vejskel skal der være etableret en række opstammede vejtræer, der placeres 1 m inde på den enkelte ejendom.” (Kravet udløses ved nye byggetilladelser.)


Oplag

7.16: ”Arealet mellem byggelinje og vejskel må ikke benyttes til nogen former for oplag, heller ikke midlertidigt.” (Reglen gælder alle materialer, der opbevares på grunden, også fx containere, u-indregistreret biler og byggematerialer)

7.22: ”Ved nybyggeri skal grunden indrettes, så der kan tilbageholdes mindst en regnvandsmængde svarende til 45 mm x nybyggeriets areal i grundplan.” (Det skal gøres klart i byggeansøgningen, at kravet er medtaget i projektet)