Giv et praj om oversvømmelser og hjælp med at sikre mod skybrud

Juni |

Har du oplevet oversvømmede kældre eller lagerlokaler? Eller bliver vandpytterne alt for store og dybe, dér hvor du arbejder? Så hører Hvidovre Kommune meget gerne fra dig.

Kommunen er nemlig ved at indsamle data, der skal bruges til en bedre skybrudssikring af Hvidovre. På grund af klimaforandringerne vil vi få meget mere regn i fremtiden og større risiko for oversvømmelser – og det kan få store konsekvenser for både borgere og virksomheder.

- Vi skal have kortlagt, hvor der kommer oversvømmelser, når det regner kraftigt, og derfor beder vi borgere og virksomheder om at melde ind via ”Giv et praj”, som mange bruger til fx at rapportere nedfaldne grene, fyldte skraldespande eller hærværk på skilte i byens rum, siger formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Kristina Young.

Helt konkret kan man hjælpe ved at hente ”Giv et praj”-appen til sin mobil. Når man oplever en oversvømmelse et sted, åbner man appen, tager et foto af stedet med oversvømmelsen, klikker af ved ”Oversvømmelse” og besvarer de to spørgsmål ”Hvor kom vandet fra?” og ”Hvor har oversvømmelsen forårsaget skade?”

- Skybrudssæsonen er i gang, og vi vil sætte stor pris på, hvis borgere og virksomheder vil hjælpe os med kortlægningen på denne måde, uddyber Kristina Young.

De indsamlede data skal bruges til at sikre, at der bliver lavet de rette skybrudssikringer og afløbsløsninger både over og under jorden i hele Hvidovre. Det skal gøre Hvidovre klimarobust og mindske skader og sundhedsrisici ved kraftige skybrud og oversvømmelser.

Hvidovre Kommune samarbejder med HOFOR om at finde de bedste løsninger, der både kan sikre borgere og virksomheder, men hvori der også bliver indtænkt nye rekreativ og grønne muligheder.

”Giv et praj”-app’en er gratis og kan hentes både i Google Play og App Store. Man kan også give et praj via hjemmesiden borger.dk.