Borgmesteren har ordet

Juni |

Kære virksomheder,

Så nærmer sommerferien sig med hastige skridt, men det betyder langt fra, at vi drosler ned i Hvidovre Kommune.

Vi arbejder bl.a. på en ny vision for Hvidovre, ligesom vi allerede nu har taget hul på arbejdet med budgettet for næste år. Her efterlyser vi nye og smartere måder at gøre tingene på, og hvis I har nogle input eller ideer, er I mere end velkomne til at komme med dem – det håber jeg, I vil gøre på platformen Deltag Hvidovre.

I Kommunalbestyrelsen har vi også lige godkendt en ny lokalplan for Avedøreværket, som baner vejen for, at der her kan etableres et Power-to-X-anlæg og et CO2-fangstanlæg. De nye anlæg er en del af projektet Green Fuels for Denmark, som har til formål at understøtte udvikling og produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe.

Anlæggene vil medføre store fysiske forandringer på Avedøreværket, hvor der skal bygges en hel del til. Store anlægsprojekter kan altid medføre gener for de omkringboende, men jeg håber, at I vil tage godt imod forandringerne, der er med til at skærpe Hvidovres grønne profil.

Jeg er utrolig stolt over, at vi i Hvidovre har så mange ambitiøse virksomheder, der bidrager til grøn innovation og har bæredygtige profiler. Det ser vi fx på Avedøre Holme, hvor en lang række virksomheder og kommunen samarbejder om fx at skabe øget biodiversitet, bæredygtig affaldssortering og fælles løsninger for vedvarende energi med solceller og vindmøller.

Men også andre steder i Hvidovre blomstrer det lokale erhvervsliv i mere end én forstand. Fx har Hvidovre Erhvervsnetværk set dagens lys og har allerede fået stor opbakning fra erhvervslivet. Netværkets formål er at fremme en sund udvikling af Hvidovres erhvervsliv og gøre Hvidovre til et endnu bedre sted at drive virksomhed, og jeg ønsker den nystiftede forening rigtig hjerteligt velkommen i Hvidovres fællesskab. Jeg synes, det er et super godt initiativ og ser store perspektiver i samarbejdet mellem erhvervsnetværket og kommunen.

Vi tager faktisk allerede hul på det samarbejde ved dette års Sommertræf, hvor vi igen inviterer alle Hvidovres virksomheder til et par timer i fællesskabets tegn. Hvidovre Erhvervsnetværk er aktive partnere i planlægningen – og jeg håber, at I alle sammen vil sætte et stort kryds i kalenderen torsdag den 31. august kl. 15.00-17.00 og deltage i arrangementet. Det bliver holdt på Nordlund Vingård, og der bliver rig mulighed for at netværke med hinanden og blive klogere på alle de muligheder, der ligger i vores fælles by – men det kommer I til at høre meget mere om senere.

For nu vil jeg bare ønske jer alle god læselyst med denne udgave af Erhvervsnyt – og rigtig god sommer!

 

Med venlig hilsen

Borgmester Anders Wolf Andresen