Ny leder for Virksomhedsservice: Vi er i høj grad til for virksomhederne

December |

- Ledigheden i Hvidovre er ret lav, så for nogle virksomheder kan rekruttering af de rette medarbejdere være en udfordring. Omvendt er der ledige borgere, som måske har svært ved at finde de rette muligheder på arbejdsmarkedet, men i Jobcentret kan vi hjælpe både virksomheder og ledige med deres udfordringer.

Sådan lyder det fra Mette Eriksen, som den 1. oktober satte sig i stolen som ny afdelingsleder for Job- og Virksomhedsservice i Hvidovre Jobcenter.

Hun kommer fra en stilling som distriktschef i JobCare og har tidligere været ansat i Glostrup Kommune. Men nu glæder hun sig til at gøre en forskel for borgere og virksomheder i Hvidovre.

- Vi er i høj grad også til for virksomhederne, så de skal gerne have følelsen af, at vi kan noget sammen. Vi vil meget gerne samarbejde med dem, for jeg er ikke i tvivl om, at vi kan bruge hinanden mere strategisk, end vi gør i dag, siger Mette Eriksen.

Virksomhedsservice kan nemlig hjælpe virksomhederne med meget andet end rekruttering.

- Vi kan fx hjælpe med forskellige former for opkvalificering af medarbejdere eller med sparring om deres ansatte, ligesom vi kan hjælpe med at finde rundt i de mange forskellige ordninger, som virksomhederne kan bruge i deres arbejde med rekruttering. Så vi tager altid gerne et møde med virksomheder, der har behov for sparring, forklarer Mette Eriksen.

Ros fra virksomheder

Den nye tilfredshedsmåling af Jobcentrets virksomhedsservice, som Kommunernes Landsforening står bag, viser, at de lokale virksomheder er glade for jobcentrets indsats. 79 % af de adspurgte virksomheder har svaret, at de er tilfredse eller meget tilfredse med jobcentret, 72 % er tilfredse med kommunikationen med jobcentret, mens 80 % er tilfredse eller meget tilfredse med de kandidater, de har fået tilsendt fra jobcentret til ledige stillinger.

- Jeg er glad for, at langt de fleste virksomheder er glade for vores indsats, for vi vil gerne bringe virksomhederne og ledige tættere på hinanden. Vi arbejder målrettet på at finde de rette match, forklarer Mette Eriksen.

Et af tiltagene er en Job- og Karrierecafé, som Jobcentret slår dørene op til hver torsdag kl. 13.00 – 17.00. Caféen er dels for ledige og folk, der har brug for karriererådgivning, men virksomheder er også meget velkomne til at deltage med henblik på en snak om fx rekruttering.

- Arbejdsgiverne kan bl.a. få hjælp til at finde kommende medarbejdere, eller de kan få vejledning om Jobcentrets ordninger som fx løntilskud, medarbejderfastholdelse eller andre ordninger, siger Mette Eriksen.

Har du brug for at komme i kontakt med virksomhedsservice, kan du skrive til virksomhedsservice@hvidovre.dk eller ringe på tlf.nr. 36392270.