Nyt erhvervsnetværk ser dagens lys

April |

Vil du have styrket dine relationer til andre lokale virksomheder og foreninger – og samtidig arbejde for en sund udvikling af Hvidovres erhvervsliv?

Så er det nye Hvidovre Erhvervsnetværk måske noget for dig.

Bag netværket står tre initiativtagere: Erling Kristiansen fra Skousen, Tonny Garlin fra Hellbrandt Trykcenter og Thomas Stryhn fra Hvidovre Volleyball Klub. De har et ønske om at styrke og udvikle det lokale erhvervsliv, fordi det kan være med til at styrke hele Hvidovre som by.

- Vi har lidt savnet et forum, hvor lokale erhvervsdrivende kan inspirere og sparre med hinanden, så det vil vi gerne være med til at skabe. Vi har holdt nogle indledende netværksmøder, som har haft stor opbakning, så nu tager vi skridtet fuldt ud og stifter en egentlig erhvervsforening, siger Erling Kristiansen.

Foreningens formål er at fremme en sund udvikling af Hvidovres erhvervsliv og gøre Hvidovre til et endnu bedre sted at drive virksomhed.

- Vi vil gerne lægge vægt på samarbejde og netværksrelationer. Hvidovre har jo et ret alsidigt erhvervsliv, og vi kan blive meget bedre til at bruge hinanden. Med netværket kan man få kendskab til de virksomheder, der ligger lige rundt om hjørnet, siger Erling Kristiansen og fortæller, at der faktisk allerede er blevet skabt forretningskontakter og medfølgende omsætning på de første netværksmøder.

- Det var virksomheder, der kunne bruge hinandens produkter, men måske ikke havde haft øje for det lokale før. På den måde kan netværket bruges til at skabe nye relationer, siger han.

Erhvervsnetværket er åbent for alle, der har et cvr-nr. – også foreninger eller virksomheder uden for Hvidovres grænser.

- Hvis man har interesse for at fremme udviklingen af Hvidovre, så er man velkommen. En virksomhed kan fx godt have hovedadresse uden for Hvidovre, men gøre mange forretninger i byen, og så er man altså velkommen. Vi tror også, at erhvervs- og foreningslivet kan få større glæde af hinanden, og derfor håber vi også, at mange af Hvidovres foreninger får lyst til at blive medlemmer, understreger Thomas Stryhn.

Netværkets formål er da også at fremme samarbejdet mellem forskellige erhverv, offentlige myndigheder og organisationer. Derfor er initiativtagerne glade for, at flere lokalpolitikere og medarbejdere fra kommunens erhvervsteam allerede har deltaget på nogle af de indledende netværksmøder, og at Hvidovre Kommune deltager på lige fod med de andre medlemmer.

- Kontakten er altid nemmere, når man har fået sat ansigt på hinanden, siger Thomas Stryhn.

Relationer og ny inspiration

De tre initiativtagere har på de indledende netværksmøder spurgt de deltagende virksomheder om, hvordan de kunne tænke sig at bruge et netværk, og hvad det skal kunne. Ud fra svarene er de endt med en model, hvor deltagerne mødes et par timer en gang om måneden til morgenmad med efterfølgende netværksaktivitet. Det kan være forskellige oplæg eller aktiviteter, som kan bringe ny inspiration, nye ideer, vidensdeling og sætte nye relationer i spil.

- Det er også en måde at komme lidt ud af hamsterhjulet på. I en travl hverdag kan man få tendens til at gøre tingene, som man plejer, men her kan man måske blive inspireret til nye måder at gøre tingene på, siger Erling Kristiansen.

Planen er at skifte lokation for møderne fra gang til gang, så deltagerne får mulighed for at præsentere deres virksomheder for netværket. Det forventes, at prisen for medlemskab bliver 1.000 – 2.000 kr. om året.

- Vi vil meget gerne holde omkostningerne lave, så flest muligt får mulighed for at være med. Ingen skal tjene penge på det – meningen er tværtimod at gøre os alle sammen stærkere, understreger Tonny Garlin.

Også i Hvidovre Kommune hilses det nye erhvervsnetværk velkommen.

- Det lokale erhvervsliv er en vigtig del af Hvidovre, og både virksomheder og foreninger spiller en stor rolle i kommunens udvikling. Jeg synes derfor, at Hvidovre Erhvervsnetværk er et rigtig godt initiativ, og jeg ser spændende muligheder for et godt samarbejde, siger Hanne Rasmussen, erhvervschef i Hvidovre Kommune.

Der er stiftende generalforsamling i Hvidovre Erhvervsnetværk onsdag den 17. maj kl. 7.30-9.30 på Scandic på Kettevej 4 i Hvidovre.

Hvis du vil tilmelde dig eller vide mere om det nye erhvervsnetværk, så gå ind på hvidovreerhvervsnet.dk (nyt vindue)

Du er også velkommen til at kontakte en af de tre initiativtagere:

  • Erling Kristiansen: 60 53 78 71
  • Thomas Stryhn: 30 74 78 04
  • Tonny Garlin: 27 15 05 56

 

 

FAKTA

I forslaget til vedtægterne til Hvidovre Erhvervsnetværk er foreningens formål formuleret således:

Foreningens formål er at virke til fremme for en sund udvikling af Hvidovres erhvervsliv, herunder ved at repræsentere erhvervslivet interesser lokalt, socialt og politisk. Ligeledes skal foreningen arbejde for en sund udvikling af Hvidovre Kommunes erhvervsliv ved:

  • at virke til fremme af samarbejdet mellem forskellige erhverv, offentlige myndigheder, institutioner og organisationer med henblik på udvikling og beskæftigelse.
  • at virke til fremme for tiltrækning af nye virksomheder samt konsolidering og udbygning af eksisterende
  • at skabe gensidigt kendskab til medlemmerne af foreningen og omkringliggende erhvervsrelaterede foreninger primært via sociale og/eller faglige arrangementer.