Ny guide kan gøre turen til og fra arbejde grønnere

April |

Hvor meget CO2 ville du kunne spare ved at tage cykle på arbejde i stedet for bilen? Eller hvad med tog og bus?

Det kan en ny guide fra Movia nu give et overblik over. Guiden går under navnet Bæredygtig Pendling og er udstyret med et bredt udsnit af værktøjer og cases, der blandet andet kan guide virksomheder og dens medarbejdere mod en grønnere transport.

Guiden giver blandt andet mulighed for at måle pendlernes CO2-aftryk og viser, hvor grøn transporten til og fra arbejdspladsen er.

Den viser fx, at den årlige CO2-udledning fra den gennemsnitlige medarbejder i Hvidovre er på 1.042 kg CO2. Til sammenligning er tallet 1.380 per medarbejder i Brøndby og 920 for Rødovre Kommune.

Med værktøjet Movia-Klimatjek kan medarbejderne selv tjekke, hvordan netop deres tur til og fra arbejde ser ud, når det kommer til klima, tid, pris og kalorieforbrug for forskellige transportformer. Om medarbejderen kommer på arbejde med cykel, bil eller bus og tog, har stor betydning for den enkelte, men også for arbejdspladsen og samfundet.

Klimatjek kaster lys over hverdagens valg med veldokumenteret fakta både når turen tages med cykel, bil eller kollektiv transport. For medarbejdere kan Movia-Klimatjek give ekstra værdi ved nyt job, ny bopæl og ny transportform.

Læs mere om klimatjekket her (nyt vindue) 

I guiden er også et værktøj, der kan hjælpe med at få lavet en mobilitetsplan for din virksomhed. Formålet med en mobilitetsplan kan fx være at sætte gang i indsatser, der fremmer bestemte transportformer eller hjælper med at opfylde virksomhedens mål for klima, samfundsansvar eller tiltrækning af arbejdskraft.

Læs mere om mobilitetsplan her (nyt vindue)

Bæredygtig Pendling indeholder, foruden CO2-barometret, en række værktøjer og cases, som virksomheder kan dykke ned i for både at blive inspireret og for at få konkretiseret nye grønne tiltag, der kan flytte pendlingen i en mere bæredygtig retning.

Se og prøv guiden Bæredygtig Pendling her (nyt vindue)