Bliv klogere på de nye affaldsregler for virksomheder

September |

Snart træder der nye regler for affaldssortering i virksomheder i kraft. Fra nytår skal alle virksomheder også sortere deres husholdningslignende affald efter de samme 10 affaldstyper som private husholdninger.

Det betyder, at fx affaldet fra frokosten, skrivebordet eller varevognen fremover også skal sorteres korrekt – og det gælder på alle arbejdspladser.

Det kan betyde store ændringer i måden at håndtere affaldet på for nogle virksomheder. Derfor inviterer Hvidovre Kommune alle lokale virksomheder til et temamøde, hvor man kan blive klogere på de nye regler.

Det sker torsdag den 27. oktober klokken 15.30-17.00 i Kulturhus Risbjerggaard, Strungesalen, Hvidovrevej 243 i Hvidovre.

Du kan tilmelde dig temamødet om affaldssortering her

På mødet kan deltagerne blandt andet høre mere om, hvad loven siger om affaldssortering hos virksomheder, hvordan man sorterer bedst, hvilke muligheder, der er for at komme med i den kommunale affaldsordning samt gode eksempler på, hvordan andre Hvidovre-virksomheder har valgt at lave affaldsløsninger.

- Vi ved godt, at de nye regler kan være en stor mundfuld for mange virksomheder, og derfor vil vi gerne hjælpe dem godt på vej. Med mødet håber vi at kunne inspirere til brugbare affaldsløsninger, der kan gøre det nemmere for den enkelte virksomhed at opfylde de nye regler. Samtidig giver det medarbejderne en mulighed for at tage gode vaner med sortering af affald med på arbejde, siger Charlotte Frische Münter, chef for Klima og Miljø i Hvidovre Kommune.

Formålet med sorteringskriterierne for husholdningslignende affald er at sikre, at affaldet bliver behandlet miljømæssigt korrekt, og at ressourcerne i videst muligt omfang bliver genbrugt og indgår i fremstillingen af nye produkter.

Husholdningslignende affald er typisk affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger. I alt er der tale om 10 typer af affald: mad-, papir-, pap-, glas-, metal-, plast-, mad- og drikkekarton, farligt affald og restaffald. I løbet af 2023 skal tekstilaffald også sorteres.

Se en overskuelig sorteringsguide her - lige til at printe ud og hænge op.

Virksomheder med produktionsaffald skal stadig sortere den del af deres affald efter de krav, der har været gældende siden 2010.

Læs tidligere artikel om de nye affaldsregler her