Få gratis hjælp til den grønne omstilling

Juni |

CO2-regnskab, bæredygtighed, cirkulær økonomi, energioptimering…

Den grønne dagsorden har gjort sit indtog i vores hverdag, men for nogle virksomheder kan det være svært at få styr på, hvordan man bedst hopper med på vognen - og hvilke initiativer, der batter mest.

Men der er hjælp at hente. Hos Erhvervshus Hovedstaden kan virksomheder nemlig få gratis og uvildig sparring om grøn og cirkulær omstilling.

Helt konkret kan virksomheden få sparring med en erfaren forretningsudvikler med speciale i bæredygtighed, hvor man på en times tid laver et bæredygtighedstjek af virksomheden. Hvordan ser det ud med CO2-udledningen? Og med affaldssorteringen? Og har virksomheden holdbare bæredygtige strategier?

Efter tjekket bliver der lavet en plan med helt konkrete værktøjer til, hvordan virksomheden kan bevæge sig i en mere bæredygtig retning.

- Vi tager udgangspunkt i den enkelte virksomhed, fordi ikke to situationer er ens. Vi udvælger de områder, der er vigtige for virksomheden, og så laver vi en plan sammen. Mange gange har virksomhederne bare brug for et lille skub for at komme i gang, forklarer Morten Kolberg, konsulentchef i Erhvervshus Hovedstaden.

Det er op til virksomhederne selv at implementere planen, men erhvervshuset kan hjælpe med oplysninger om fx tilskudsmuligheder eller kontakter til konsulenter, der kan hjælpe virksomheden videre.

Der er mange forretningsudviklere tilknyttet Erhvervshus Hovedstaden, og virksomheden vil derfor oftest blive tilknyttet en konsulent, der har kendskab til den relevante branche.

Udover bæredygtighed er der flere andre områder, man også kan få sparring om fra Erhvervshus Hovedstaden, bl.a. digitalisering, ledelse, økonomi og internationalisering.

- Der vil ofte være krydsfelter mellem de forskellige områder, så det giver god mening at se på flere områder af ens virksomhed. Det hjælper vi selvfølgelig også gerne med, siger Steen Pedersen, der er seniorforretningsudvikler hos Erhvervshus Hovedstaden.

Erhvervshus Hovedstaden er sat i verden for at styrke de små- og mellemstore virksomheders udviklingspotentiale og hjælpe med den omstilling, som er nødvendig for at styrke deres konkurrenceevne og forretningsmuligheder, lokalt og globalt. De hjælper også start-ups og iværksættere. 

De hjælper hvert år mere end 5000 virksomheder med at vækste og udvikle sig gennem specialiseret vejledning, workshops og programforløb.

Erhvervshus Hovedstaden er ét ud af seks regionale erhvervshuse i Danmark. Erhvervshusene giver specialisereret vejledning og fungerer herudover som ”one point of entry” til alle de mange forskellige muligheder, det samlede erhvervsfremmesystem tilbyder til små og mellemstore virksomheder.

Erhvervshus Hovedstaden er ejet af de 29 kommuner i Region Hovedstaden inklusive Bornholm og finansieres af offentlige midler fra kommunerne, fra Staten og fra EU’s strukturfonde.  

Du kan læse mere om de mange tilbud fra Erhvervshus Hovedstaden her.

Seniorforretningsudvikler Steen Pedersen og konsulentchef Morten Kolberg fra Erhvervshus Hovedstaden er nogle af dem, der hjælper virksomheder med den grønne omstilling.