Affaldsprojekt: Er din arbejdsplads klar til nye lovkrav?

August |

Det er ikke bare borgerne i Hvidovre, der skal omstille sig til en ny hverdag med langt mere affaldssortering. Ved udgangen af 2022 skal alle virksomheder nemlig også sortere deres husholdningslignende affald efter de samme 10 affaldstyper som private husholdninger.

Det betyder, at affaldet fra frokosten, skrivebordet eller varevognen fremover også skal sorteres korrekt – og det gælder på alle arbejdspladser.

Det kan betyde store ændringer for nogle virksomheder, men der er hjælp at hente. Hvidovre Kommune lancerer nemlig sammen med et netværk af virksomheder (BID Avedøre Holme) et pilotprojekt, hvor udvalgte Hvidovre-virksomheder kan få hjælp til at få styr på affaldet.

- Ideen er at finde nogle virksomheder, der ligner flere andre virksomheder i Hvidovre, så flest mulige virksomheder kan spejle sig i og lære af det arbejde, der bliver udført i pilotprojektet. Målet er, at vi sammen med de udvalgte virksomheder finder nogle gode løsninger, som andre virksomheder kan bruge i deres hverdag. Der er ingen grund til, at alle skal opfinde den dybe tallerken, siger Dan Boding-Jensen fra rådgivningsvirksomheden Econet, der skal hjælpe de lokale virksomheder i projektet.

Når pilotprojektet er slut, kan alle virksomheder i Hvidovre få del i erfaringer og løsninger ved et arrangement i oktober.

- Vi ved godt, at de nye regler kan være en stor mundfuld for mange virksomheder, og derfor vil vi gerne hjælpe dem godt på vej. Med pilotprojektet håber vi at finde nogle løsninger, der kan gøre det nemmere for den enkelte virksomhed. Samtidig giver det medarbejderne en mulighed for at tage gode vaner med sortering af affald med på arbejde, siger Charlotte Frische Münter, chef for Klima og Miljø i Hvidovre Kommune.

De deltagende virksomheder vil alle få en grundig gennemgang af deres virksomheds affald, og hvordan man bedst kan lave nogle brugbare affaldsløsninger. Formålet er at finde de mest egnede løsninger i samarbejde med virksomheder.

Har din Hvidovre-virksomhed lyst til at være med i pilotprojektet, kan du kontakte Dan Boding-Jensen på dan@econet.dk eller tlf. 3073 7616 senest den 12. september.

Du kan også finde masser af gode informationer og materialer om affaldssortering på Miljøstyrelsens hjemmeside - lige til at printe ud og hænge op i virksomheden.