Erhvervsmesse blev et tilløbsstykke

Oktober |
Mød en virksomhed 2021 Mød en virksomhed 2021

22 lokale virksomheder var med, da erhvervsmessen ’Mød en virksomhed’ løb af stablen den 27. oktober. På den årlige messe kan Hvidovres unge og lokale virksomheder møde hinanden, og messen var igen i år et tilløbsstykke med over 650 besøgende.

Det glæder borgmester Helle Adelborg, for erhvervsmessen taler ind i en vigtig dagsorden.

- Vi mangler allerede nu faglært arbejdskraft, og det bliver endnu mere udtalt i fremtiden. Så vi har et fælles ansvar for at prøve at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor er jeg meget taknemmelig for, at mange af vores lokale virksomheder stiller op til messen og gør en kæmpe indsats for at promovere deres fag. Det betyder rigtig meget, at de unge kan få et indblik virksomhedernes verden, siger hun.

Messen er da også en mulighed for virksomheder til at få en dialog med de unge, der kan blive deres fremtidige medarbejdere. Og det betyder meget for de deltagende virksomheder.

- Jeg synes, messen er en fantastisk ide. Vi er med for at sikre, at vi også i fremtiden har noget kvalificeret arbejdskraft. Det gør vi ved at møde de unge og fortælle dem om erhvervsuddannelser og muligheden for at komme i erhvervspraktik eller få en læreplads - og derigennem sikre os fremtidens arbejdskraft, siger Flemming Tvernø, direktør for El-Strøm, som deltog med både udlærte elektrikere og lærlinge på messen.

Samme melding lyder fra Føtex, som også har været med på messen flere gange. De bruger den også til at komme i kontakt med de lokale unge, som kunne tænkes at få et fritidsjob hos dem.

- Vi er en lokalt forankret virksomhed, så vi sætter stor pris at kunne møde de unge mennesker her og håber, at de vil komme og arbejde hos os, forklarer Stine Olsen, teamleder i Føtex Hvidovre C, som både tilbyder erhvervspraktik og arbejde til unge under 18 år.

Det er allerede besluttet at gentage succesen og holde erhvervsmessen igen til næste år. ’Mød en virksomhed’ finder sted den 9. november 2022. Har din virksomhed lyst til at være med, kan du læse mere om arrangementet på www.mødenvirksomhed.dk.