Avedøre Holme

Luk alle
Åbn alle

Avedøre Holme er et driftigt og dynamisk erhvervsområde med en infrastruktur, der virker. Her er nem og hurtig adgang til hele regionen og resten af verden. Med sin unikke beliggenhed - centralt i hovedstadsområdet og uden beboelse, henvender Avedøre Holme sig til mange forskellige virksomheder. Samtidig er en af Danmarks største erhvervsskoler, TEC placeret på Avedøre Holme.

Selve Avedøre Holme måler 450 hektar og har et erhvervsareal på 275 hektar. Erhvervsgrundene varierer i størrelse fra 3000 m2 til 157.000 m2. De er alle privatejede, og cirka halvdelen af grundejerne driver egen virksomhed på grunden. Den anden halvdel af bygningerne består af lejemål fra 100 m2 og op efter. Der er endnu enkelte ubebyggede grunde.

Aktiviteter på Avedøre Holme

Hvidovre Kommune og Industri- og grundejerforeningen på Avedøre Holme er gået sammen i et partnerskab om udvikling og forskønnelse af området. Partnerskabet har besluttet af afprøve BID, som koncept for aktiviteterne. Det betyder i praksis, at virksomheder, kommunen og bestyrelsen i Industri-  og grundejerforeningen sammen udfører aktiviteter og tiltag, der gør området mere attraktivt. Der er startet ud med virksomheder på Jernholmen og Hammerholmen. Læs mere om udvikling på Avedøre Holme her (nyt vindue).

En gang om året finder Holmestafetten sted på Avedøre Holme. Holmestafetten blev stablet på benene for første gang i 2003 og har siden været en årlig tilbagevendende begivenhed for virksomheder og kommunale institutioner. Læs mere om Holmestafetten her (nyt vindue). 

Der er mange fordele ved at drive virksomhed på Avedøre Holme. Her kan du læse om nogle af dem:

  • Nem adgang med bil, bus og tog samt regionalt stisystem for cykler
    Gratis parkering
  • Høj forsyningssikkerhed og hedtvandssytem
  • Gode ekspansionsmuligheder, ingen beboelse og billig leje
  • Kommunen har stor erfaring med virksomheder, som har særlige kvalitetskrav til miljø
  • Kommunen har særlig ekspertise indenfor komplekse virksomhedsetableringer
  • Politiet og det private vagtselskab Crimson patruljerer på Avedøre Holme mellem kl. 22-05.


Her kan du læse mere om, hvad Avedøre Holme kan tilbyde (pdf)

Fra Avedøre Holme er der nem og hurtig adgang til hele regionen og resten af verden. Der er direkte adgang til motorvej E20 og det regionale motorvejsnet. Københavns Lufthavn og Indre By er under 15 minutters kørsel væk, og Øresundsbroen ligger lige rundt om hjørnet.

På cykel

Avedøre Holme er tilsluttet nettet af supercykelstier. Ishøjruten forbinder Ishøj med København via Gl. Køge Landevej og i løbet af 2020 åbner Avedøreruten, der forbinder Amager med Vestegnen. Hvis du ønsker en grøn rute fra Gl. Køge Landevej til området, kan du dreje fra ved Hvidovrevej og køre gennem villakvarteret og krydse cykel- og gangbroen over motorvejen. Herfra kommer du direkte til Stamholmen, hvor der er cykelsti i begge retninger. Der er også cykelbane på Jernholmen.


Med bus og tog

Avedøre Holme er et erhvervsområde uden boliger. Derfor er den offentlige transport tilrettelagt efter, at passagererne skal til og fra arbejde. Det betyder, at der er mange busser i myldretiden, færre i de tidlige morgen- og middagstimer og få busser om aftenen og i weekenderne. Alle buslinjer på Avedøre Holme stopper ved CPH Business Park. Herfra kører 500S uden stop til Ørestad St., imens linjerne 137, 139 og 200S alle kører til Friheden St. Linje 200S kører til Buddinge St. Fra Friheden St. kører S-toglinje A hvert 10. minut mod henholdsvis Solrød Strand, Hundige og til Køge om aftenen, og mod Københavns Hovedbanegård til Hillerød.


Få skattefri erhvervskortordning

DSB har en erhvervskortordning, som giver arbejdsgivere mulighed for at tilbyde sine medarbejdere et skattefrit personalegode, der ikke koster virksomhederne noget.

Med bil

Der er to adgangsveje til Avedøre Holme. Den ene går under kontorhuset CPH Business Park fra afkørsel 21 eller fra Avedøre Havnevej. Den anden er fra afkørsel 22 eller fra Gl. Køge Landevej i den vestlige ende.


Samkørsel og by-elbiler

Avedøre Holme er oplagt til samkørsel. Der findes flere apps, hvor man kan finde nogen at køre med. På Avedøre Holme er der flere pendlere, der bruger FDMs app: Ta'Med.

El-bybilen Share Now (tidl. Drive Now) har nu to zoner på Avedøre Holme, ligesom der er zoner i København, på Frederiksberg, i lufthavnen og ved hovedstadens hospitaler. Zonerne betyder, at du her kan hente og parkere bybilen. Der er zoner på Jernholmen og Hammerholmen.

 

Avedøreværket

Avedøreværket er Avedøre Holmes mest markante bygning, og Danmarks største kraftværk. Her producerer Ørsted el og varme. Værket er i 2016-2017 bygget om til primært at bruge biobrændsler som træpiller og halm til produktionen i stedet for kul og gas. Ombygningen bidrager markant til et grønt fjernvarmesystem i Storkøbenhavn, men også til et grønt el-system, der supplerer sol og vind.

 

Kontorhuset CPH Business Park


Kontorhuset CPH Business Park er 330 meter langt og har otte etager. Bygningen rummer 70.000 m2 kontorareal. Der er restaurant/kantine, fitness og wellness i husets stueetage. Bygningen var oprindelig entreprenør Bøje Nielsens domicil.


Fjernvarmecentralen

Fjernvarmecentralen på Avedøre Holme fordeler varmt vand til erhvervsgrundene. Den kendes på sin høje farvestrålende skorsten, der er dekoreret af billedkunstneren Johnny Oehlenschlæger. Fjernvarmecentralen deler desuden administration og hus med Industri- og Grundejerforeningen og Pumpe- og Digelaget, Avedøre Holme.

De tre havvindmøller


De tre havvindmøller ud for Avedøre Holmes dige har en tårnhøjde på 88 meter og er 151 m høje til øverste vingespids. De har en effekt på 3,6 MW pr. mølle. Ørsted driver to af møllerne. Den tredje drives af Avedøre Vindmøllelaug, og flere lokale virksomheder er andelshavere. Den seneste er opført i 2011.