Vaccination Vaccination

Vaccination mod influenza og covid-19

Luk alle
Åbn alle

Sundhedsstyrelsen tilbyder gratis vaccination mod influenza og covid-19 til disse grupper:  

  • Alle personer på 65 år og derover
  • Personer under 65 år i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19 og/eller influenza. Det er blandt andet personer, der lever med visse kroniske sygdomme eller svært nedsat immunforsvar.
  • Gravide i 2. og 3. trimester. Vaccination beskytter også det ufødte barn.
  • Personer i tæt kontakt med personer i øget risiko. Det kan fx være pårørende til personer med svært nedsat immunforsvar.

Desuden vil børn i alderen 2-6 år influenza blive tilbudt vaccination mod influenza. Vaccinationen gives som næsespray og er med til at beskytte barnet selv, mindre søskende, bedsteforældre og andre personer i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza.

Målgrupperne for vaccination har i løbet af september modtaget et brev med invitation. 
Du kan blive vaccineret mellem den 1. oktober og 15. januar. Du kan først booke en tid til vaccination, når du har modtaget en invitation.

Du kan først booke tid til vaccination, når du har fået invitationen til vaccination i din e-boks. Derefter booker du din tid til vaccination på hjemmesiden vacciner.dk

Hvis du har brug for hjælp til at booke en tid, kan du ringe til Region Hovedstaden på: 38 64 99 00 – tast 0. Telefonen er åben på hverdage kl. 10-14.

Ved spørgsmål af sundhedsfaglig karakter henviser regionen til egen læge.

Her kan du blive vaccineret - frem til den 15. januar 2024

Vær opmærksom på, at du selv skal transportere dig til vaccinationsstedet - evt. med hjælp fra familie, naboer eller venner.

Beboere på plejehjem kan blive vaccineret på plejehjemmet.

Hvidovre Kommune arrangerer kun hjemmevaccination for borgere, der ikke kan komme ud af deres hjem. Går du selv til lægen, tager på familiebesøg osv. tilhører du ikke denne gruppe. 
Kan du ikke forlade dit hjem og gerne vil vaccineres, skal du ringe til Borgerservice på 3639 3639.

Hvis du vil læse mere om vaccinationer, kan her du besøge sundhedsstyrelsens side om vaccinationer (åbner nyt vindue)