Corona: Test, hotlines, vaccination mv.

Reagensglas til coronatest Reagensglas til coronatest
Luk alle
Åbn alle

Sundhedsmyndighederne opfordrer os alle til at blive vaccineret mod coronavirus. Det er gratis og frivilligt at blive vaccineret.
Fra den 15. maj 2022 vil der ikke længere blive sendt invitationer ud til vaccination. Derfor vil fx børn, der fylder 5 år efter denne dato, ikke modtage en invitation, og personer, der fylder 18 år, og som tidligere har modtaget to stik, vil ikke modtage en invitation til 3. stik.
Man vil dog fortsat kunne bestille tid til vaccination på vacciner.dk, hvis man har modtaget en invitation.
Har man ikke modtaget en invitation, kan man møde op på et vaccinationssted i åbningstiden.

Man skal være fyldt 5 år for at modtage 1. stik, og hvis man skal have 3. stik, skal der være gået mindst 140 dage fra 2. stik.

Trods det lave smittetryk anbefaler Sundhedsstyrelsen fortsat nogle grupper at blive vaccineret for at beskytte med alvorlig sygdom og død. Det gælder for personer i særligt øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 sygdom, særligt personer over 40 år og for gravide, hvis de er uvaccinerede.

Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat, at personer med svært nedsat immunforsvar bliver vaccineret med et 4. stik.

Sundhedsstyrelsen anbefaler også fortsat, at man gør sit påbegyndte vaccinationsforløb færdigt.

Vaccinationsprogrammet vender formentlig tilbage i efteråret. 

Hvis du har brug for en, der kan hjælpe dig med at booke en tid til vaccination, læse vejledninger om vaccination eller følge dig til corona-vaccination, kan du fx få hjælp fra frivillige i Røde Kors.

Fremover behøver du kun at blive testet, hvis der er en særlig sundhedsfaglig grund til at gøre det. Det er der fx, hvis du er i risiko for at få et alvorligt forløb med coronavirus.
Test anbefales altså fortsat til personer fra 65 år og op, gravide og andre personer i øget risiko for alvorligt forløb. Hvis du hører til en af disse grupper, skal du lade dig teste hurtigst muligt, hvis du får symptomer på coronavirus og føler dig syg. Hvis du derefter får en positiv test, skal du kontakte din læge.

Det nærmeste testcenter er Værkstedvej 56 i Valby.

OBS: Du skal bestille tid på coronaprover.dk.

Du får svar indenfor to dage på sundhed.dk eller i MinSundhed-appen. Hvis du ikke kan komme på sundhed.dk eller appen, kan du ringe til din egen læge.
Husk at tage mundbind på, når du kommer, og medbring dit sundhedskort.
Også udenlandske statsborgere eller folk uden dansk CPR-nummer kan blive testet.

Har du ikke NemID, kan du bestille tid til Corona-test på Region Hovedstadens rådgivnings- og booking-telefon: 38 66 00 00.

Andre test-steder i Region Hovedstaden

Du kan frit benytte de fem test-steder i regionen. Bestil gerne tid til test på coronaprover.dk

Hold dig opdateret om de gældende anbefalinger og restriktioner på coronasmitte.dk (nyt vindue)

Sundhedsmyndighederne opfordrer stadig til, at vi holder fast i god hygiejne og andre tiltag, der forebygger, at vi spreder smitten. Bl.a. anbefaler de, at man tager en hjemmetest, inden man skal være sammen med mange mennesker - særligt sårbare borgere.
Hvis man får en positiv hjemmetest, bør man få en PCR-test bagefter.

Sundhedsmyndighederne følger udviklingen i smitten tæt. De vurderer løbende, om der er behov for nye tiltag.

Læs om coronapas på coronasmitte.dk

Der er ikke længere krav om at bruge coronapas i Danmark. Hvis du skal rejse, kan du derimod godt få brug for coronapas.  

Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger kan også beslutte, at der skal være krav om coronapas.

Røde Kors Parat

I Røde Kors Parat står frivillige hjælpere klar til at hjælpe med mange forskellige ting. Det kan fx være at læse vejledninger om vaccination, booke tid til vaccination, tage med dig til vaccinationscentret, følge med dig til lægen, ordne indkøb, lufte hunden, hente medicin eller hjælp med andre praktiske gøremål.

Ring på tlf. 3529 9660 eller meld dig til via linket nederst på siden. Telefonerne er åbne på hverdage kl. 10-14. Bemærk hjælpen omfatter IKKE børnepasning.

Savner du nogen at snakke med, har Røde Kors sammen med Boblberg oprettet SnakSammen.dk, hvor man mødes på video. 

Ældresagen

Også Ældresagen har oprettet en service til ældre, der har lyst til at blive ringet op en gang imellem af en telefonven.

Tilmeld dig Ældretelefonen på telefon 82 82 03 00 på hverdage mellem kl. 9 og 15 eller ved at gå ind på hjemmesiden ældretelefonen.dk 

Ahmadiyya Muslimsk Ungdomsorganisation

Hvis du er i karantæne, kan frivillige fra Ahmadiyya Muslimsk Ungdomsorganisation hjælpe dig med fx at handle ind, få en snak over telefonen og sende post.
Send en mail til: help@khuddam.dk eller ring til 36 75 78 69 (kl. 10-16)