Stormflod i Hvidovre Kommunalbestyrelse

Tidligere politisk behandling vedrørende risikoen for stormflod:

Luk alle
Åbn alle

Kommunalbestyrelsen skal godkende at igangsætte arbejdet frem mod etablering af en stormflodssikring. Første skridt er et modningsprojekt ”Når vandet kommer” om stormflodssikring mellem Vestamager og Avedøre Holme. Projektet gennemføres sammen med Københavns Kommune og med støtte fra Realdania og Kystdirektoratet.

Kommunalbestyrelsen har vedtaget at gennemføre et indledende projekt om rammer og muligheder for at etablere en stormflodssikring mellem Vestamager og Avedøre Holme. Der orienteres om, at det fælles modningsprojekt er igangsat.

Administrationen ønsker at orientere Økonomiudvalget om samarbejdet med Københavns Kommune om mulighederne for at etablere en sikring mod stormfloder fra syd. Parallelt forelægger Københavns Kommunes Tekniske Forvaltning deres Teknik- og Miljøudvalg en tilsvarende orientering.

Center for Plan og Miljø har siden januar 2020 samarbejdet med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune om at gennemføre et modningsprojekt om sikring mod stormflod fra syd. Der orienteres om status på arbejdet – blandt andet udvidelse af samarbejdskreds, fokus på behovet for en sammenhængende sikring og vision for en fremtidig kystudvikling. Samtidig anmodes Økonomiudvalget om at Center for Plan og Miljø kan påbegynde afsøgning af muligheder for fondsfinansiering af det videre arbejde.

Hvidovre Kommune er forpligtet til at revurdere og ajourføre risikostyringsplanen fra 2015. Planen viser, hvordan Hvidovre Kommune kan modstå oversvømmelser fra Køge Bugt og håndtere oversvømmelserne, når de sker. Forslag til risikostyringsplanen har været i offentlig høring i 6 måneder. Der er indkommet 5 høringssvar. Administrationen har taget højde for de indkomne bemærkninger og justeret risikostyringsplanen herefter. Justeringerne har øget dokumentationen for oversvømmelsesrisikoen i Hvidovre, og har derudover ikke medført ændringer i planens indhold, hvorfor der ikke er behov for yderligere høring. Planen skal være godkendt af Kommunalbestyrelsen senest den 22. oktober 2021, hvor planen skal sendes til Kystdirektoratet. Herefter vil Miljøministeren senest den 22. december 2021 offentliggøre en sammenfattet risikostyringsplan for hvert vanddistrikt.