Indfrielse af lån til betaling af stigning i grundskyld

Indefrysning af stigning i grundskyld

Som boligejer har du siden 2018 sandsynligvis fået indefrosset en del af din grundskyld også kaldet ejendomsskat.

Det har haft den betydning, at du ikke har skulle betale for en eventuel stigning i grundskylden fra skatteåret 2018 til nu.

Stigningen er blevet indefrosset som et lån, der først skal indfries ved salg af ejendommen. 

Fra andet halvår 2021 blev den midlertidige indefrysningsordning gjort frivillig. Du kan derfor beslutte, at indfri lånet, hvis din ejendom har været omfattet af Indefrysningsordningen, dog kun for den andel af ejendommen du selv ejer.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger at indfri Indefrysningslånet, altså framelde dig ordningen, skal du betale hele det skyldige beløb for din andel af ejendommen. Eventuelle medejere af ejendommen, skal selv framelde sig ordningen, hvis de ønsker.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke kan fortryde din framelding.

Dog har du den mulighed, at du kan tilmelde dig igen, fra og med næste forfaldne rate. Herefter bliver fremtidige stigninger i grundskylden indefrosset. 

Fra 1. maj 2021 blev det muligt at framelde sig ordningen, og dermed betale det samlede indefrosset beløb for din ejerandel. Dette kan du gøre via en selvbetjeningsløsning på borger.dk (nyt vindue).

Hvis du ikke har NemID eller MitID, kan du lave en skriftlig anmodning til Hvidovre Kommune, Borgerservice, Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre, som vil hjælpe dig med framelding af Indefrysningsordningen. 

Hvis du ikke gør noget, fortsætter Indefrysningsordningen som den hele tiden har gjort. Eventuelle stigninger i grundskylden for din ejendom, vil fortsat blive indefrosset som et lån, for din ejerandel. Indefrysningslånet er rente og gebyrfrit.