Flot fremgang for det lokale erhvervsliv

Marts |

Det er igen gået frem for det lokale erhvervsliv i Hvidovre Kommune det seneste år. Hvidovre-virksomhederne er rykket hele 19 pladser frem på ét år, når det kommer til lokale erhvervspræstationer.

Det viser en ny analyse fra IRIS Group, der har specialiseret sig i analyser af dansk erhvervslivs rammebetingelser, vækst og velstand.

I analysen ligger Hvidovre Kommune på en samlet 31. plads mod en plads som nummer 50 sidste år, og det glæder borgmester Anders Wolf Andresen:

- Det viser, at vi har et stærkt erhvervsliv her i Hvidovre. Virksomhederne er en vigtig del af vores fællesskab, og et godt samarbejde med dem er afgørende i arbejdet med at sikre den bedst mulige udvikling af vores by, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

- Derfor er det også vigtigt for os at inddrage erhvervslivet, når vi i år sætter turbo under arbejdet med en ny erhvervs- og vækststrategi, som skal gælde fra 2024. Strategien sætter retningen for, hvordan vi bedst understøtter et fremtidssikret erhvervsliv og fastholder Hvidovre som en stærk erhvervskommune, siger borgmesteren.

I den nye analyse fra IRIS Group bliver erhvervslivet målt på en række parametre, og for andet år i træk tager Hvidovre-virksomhederne det største spring i kategorien ”Iværksætteri og vækstvirksomheder”; Her er Hvidovre rykket fra en 27. plads til en 18. plads blandt alle landets kommuner.

I rapporten kan man også se, at jobvæksten i Hvidovre Kommune har været over landsgennemsnittet det seneste år.

- Udover at bidrage til vores fællesskab er virksomhederne også med til at skabe lokale arbejdspladser for vores borgere. De tager også et stort socialt ansvar og bidrager fx med lærepladser til vores unge, og derfor er det vigtigt, vi hele tiden arbejder på at sikre de lokale virksomheder de bedst mulige rammer, siger Anders Wolf Andresen.

Rapporten ”Lokale erhvervspræstationer 2023” fra IRIS Group rangerer alle danske kommuner på et samlet indeks over de lokale erhvervspræsentationer. Indekset bygger på 22 nøje udvalgte indikatorer, der baseret på de senest tilgængelige data fra Danmarks Statistik giver et samlet overblik over udviklingen i erhvervsaktiviteten i kommunerne.

Læs hele analysen fra IRIS Group her (nyt vindue)