Ny lokalbuslinje skal betjene borgerne i dagtimerne

November |

Om et par uger kører en ny lokalbus nummer 134 sin første tur. Bussen er gul og ligner de andre Movia-busser, der kører rundt i bybilledet. Men ruten er særligt designet til Hvidovres ældre, og bussen har derfor bl.a. stoppested ved Aktivitetscentret, Kvickly (Hvidovre Butikstorv), tre S-togsstationer og havnen.

Linje 134 er etableret for midler afsat i forbindelse med Budget 2022, og for de afsatte midler på 1,3 mio. kr. har det været muligt at lave en buslinje, der kører en gang i timen i tidsrummet 9-15 på hverdage.

”Vi får en buslinje, der kører ind i nogle af de villakvarterer, hvor der ellers ikke kører busser fx Strandmarks- og Risbjerg-kvarteret. Aktivitetscentret i Hvidovregade er også på ruten, og det samme er Rebæk-området. Jeg håber, at både vores ældre borgere og andre, der skal rundt i de områder bussen kører i, vil få stor glæde af den,” siger udvalgsformand Kristina Young.

Udover at være en linje, der standser i nærheden af steder, som Ældrerådet har ønsket, så har der også været lagt vægt på, at der er gode muligheder for at skifte til enten andre busser eller S-toget undervejs på den nye lokalbusrute.


”I Ældrerådet har vi glædet os til at få den her bus ud at køre, og vi er slet ikke i tvivl om, at den vil give kommunens ældre bedre muligheder for at komme rundt i kommunen, som var ønsket, da vi foreslog en nye lokal buslinje,” siger formand for Ældrerådet Jørgen Nygaard.

Den nye buslinje kommer med i den køreplan, der træder i kraft søndag den 11.12., dagen før rute 134 åbner. På buslinjens åbningsdag den 12.12. er det gratis at køre med lokalbus 134.

Åbningen af bus 134 bliver markeret ved Hvidovre Station den 12. december kl. 10.30 samtidig med, at den nyrenoverede stationsplads indvies af DSB og Hvidovre Kommune.