Børnecykelløb i Tour-farver i august

August |

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i gule Tour de France-farver, hvor alle kan være med. Den 21. august kl. 10-13 kommer løbet til Hvidovre med start- og mållinje foran Hvidovre Rådhus.
- Jeg glæder mig til at se en masse glade børn, og jeg håber der bliver en cykelfest foran rådhuset. Man kan sagtens komme forbi, selvom man ikke cykler med i løbet – uanset hvad, så tag cyklen med og husk hjelmen! lyder opfordringen fra borgmester Helle Adelborg.
Udover selve cykelløbet vil der være andre aktiviteter, bl.a. hoppeborge, salg af kaffe og kage og en cykelforhindringsbane, som Cyklistforbundets lokalafdeling hjælper til med. Hvidovre Cykleklub er en af arrangørerne af løbet, og formand Jørgen Staun, ser frem til at skyde BørneTour i gang:
- Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge, og så endda med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Cykelsport er både sjovt og meget socialt, og vi tror på, at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour, fortæller formanden, der håber, at løbet kan gøre nogle af børnene nysgerrige på at gå til cykling i en forening.


Medaljer og godteposer til børnene
Der udleveres startnumre fra kl. 10 i event-teltet foran rådhuset. Borgmester Helle Adelborg sætter børnecykelløbet i gang kl. 11, og første løb er kl. 11.10 for de største børn på 13-15 år. De kører syv omgange på ruten – i alt 7,7 km. De 10-12-årige kører fem omgange, de 7-9-årige tre omgange, mens de mindste cyklister på 3-6 år kører på opløbsstrækningen langs med Hvidovrevej (under 1 km). De 3-6-årige kan deltage både på almindelig cykel og løbecykel, og forældrene må gerne løbe med.
Startnumre skal afhentes senest 30 minutter før løbet for den pågældende aldersgruppe starter. Man skal selv medbringe cykel og cykelhjelm. Alle børn, der deltager i BørneTour, får en medalje og en godtepose, når løbet er gennemført.


Rute og tilmelding
Der er plads til 200 deltagere i løbet, og man melder sit barn til på www.børnetour.dk senest den 21. august. Prisen er 50 kr. pr. barn. Man kan også tilmelde sig på dagen – hvis der er ledige pladser.
Cykelruten er 1,1 km lang og går i en firkant ad Risbjerggårds Allé – Idrætsvej – Bjeverskov Allé og tilbage ad Hvidovrevej til rådhuset. Vejene vil være spærret af på dagen i tidsrummet kl. ca. 9.00-13.30, og der vil være trafikofficials til at omdirigere trafikken og vejvisere til at stå langs ruten og guide børnene sikkert rundt.


Fakta om BørneTour

BørneTour køres i Hvidovre den 21. august kl. 10-13. Løbet arrangeres af Hvidovre Cykleklub og Hvidovre Kommune i samarbejde med Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark og ASO. BørneTour køres over hele landet i mere end 20 byer frem mod og som optakt til den danske Tour-start i sommeren 2022. Læs mere på www.børnetour.dk.
Initiativet er et led i Hvidovre Kommunes fokus på at fremme cykling for børn i alle aldre.
Tilmelding til løbet helt frem til 21. august på www.børnetour.dk.