Borgmesteren har ordet

September |

Kære virksomheder,

Så er sommeren for alvor forbi, og vi går nu en koldere tid i møde. En tid, hvor vi alle bliver nødt til at stå sammen og sænke vores energiforbrug, og hvor vi for alvor mærker nødvendigheden af at få sat skub i den grønne omstilling. Noget vil være nyt - og måske svært – men jeg er sikker på, vi nok skal komme godt igennem. Vi kan stå på skuldrene af de gode samarbejder, vi har i andre sammenhænge, der binder os sammen og skaber et aktivt og stærkt Hvidovre.

Det oplevede jeg blandt andet til vores nyligt afholdte Sommertræf i Kulturhus Risbjerggaard. Det var første gang, vi prøvede et arrangement af den type, hvor vi inviterer alle byens virksomheder til et fælles arrangement – og jeg tror ikke, det bliver sidste gang!

Jeg sætter nemlig stor pris på at kunne møde jer lokale virksomheder i en uformel ramme, hvor der er plads til en god dialog. Det lokale erhvervsliv er en vigtig del af det fællesskab, en kommune er, så kontakten og samarbejdet med jer prioriterer jeg højt.

Derfor var det også oplagt at vælge et tema om partnerskaber til Sommertræffet - og partnerskaber mellem erhvervs- og kulturlivet var endnu mere oplagt, når nu vi havde samlet det lokale erhvervsliv i det lokale kulturhus. For netop partnerskaber mellem virksomheder og kulturlivet tror jeg, kan noget helt særligt. Her kan der skabes spændende oplevelser, udvikling og vækst, og parterne kan drage fordel af hinandens kompetencer og netværk.

I det hele taget tror jeg på, at partnerskaber er vejen frem. Det ser vi også på Avedøre Holme, hvor Hvidovre Kommune har indgået et partnerskab med virksomheder og grundejerforeningen om at udvikle og forskønne området. Partnerskabet fungerer rigtig godt, fordi vi er fælles om de opgaver, vi synes er vigtige. Sammen har vi fx sikret bedre forhold for cyklister, øget biodiversitet i området, samarbejder om vedvarende energi og meget mere. Og jeg tror ikke, vi var nået så langt, hvis ikke vi havde gjort det i fællesskab.

Nødvendigheden af fællesskab ser vi også, når vi kigger ud over vores egen lille andedam. Verden er i forandring, og vi skal alle til at se på, om vi kan gøre tingene mere energivenligt og effektivt. I må derfor ikke være i tvivl om, at vi vil forsøge at understøtte jer, så godt vi kan i det arbejde. I det helt nære gør vi det bl.a. ved at invitere jer til to temamøder – ét om de nye affaldsregler for virksomheder, og ét om vores nye klimaplans initiativer rettet mod virksomheder. De to møder kan I læse mere om i denne udgave af Erhvervsnyt.

I det hele taget er I altid velkomne til at række ud til vores Erhvervskontakt, hvis I har spørgsmål, behov for vejledning eller gode ideer til projekter, vi kan arbejde sammen om. Det gør I ved at skrive til erhvervskontakten@hvidovre.dk eller ringe på tlf. 3639 3800.

 

Venlig hilsen,

Borgmester Anders Wolf Andresen