Fokus på miljøtilsyn og tilladelser

Oktober |

Der har manglet tid og medarbejdere til at få gennemført de lovpligtige miljøtilsyn hos kommunens virksomheder. Det betyder, at Hvidovre Kommune i 2021 og 2022 ikke har nået det antal miljøtilsyn, der er et krav i miljølovgivningen. Desuden er kommunen bagud med at udstede udledningstilladelser.

På den baggrund har Kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal afsættes penge til at få rettet op på de manglende miljøtilsyn og udledningstilladelser. Det betyder, at der kan ansættes medarbejdere og købes konsulentbistand til at håndtere efterslæbet og komme på omgangshøjde. Samtidig er det forventningen, at virksomhederne får reduceret sagsbehandlingstiden for deres tilladelser.

Med beslutningen investerer Hvidovre Kommune markant i at styre udledningerne til Køge Bugt bedre.

”Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vores virksomheder overholder miljøloven, og derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har afsat penge til at få gennemført de miljøtilsyn, vi er forpligtet til. Jeg er stolt over, at vi i en vanskelig budgetsituation har prioriteret miljøet højt og givet området et kæmpe løft”, siger formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young.

Der er nu afsat 2,7 mio. kr. i 2024-2028 til at ansætte 3 tilsynsmedarbejdere og få tilført teknisk og miljøjuridisk bistand til at sikre, at der bliver tilført flere miljøtilsyn og udarbejdet tilslutnings- og udledningstilladelser.

Kommunalbestyrelsen får en status på tilsynsarbejdet igen til december.