Forslag til Lokalplan 476 for byudviklingsområde ved Tårnfalkevej

Lokalplan |

Lokalplanens formål og indhold

Lokalplan 476 skal muliggøre omdannelsen af området ved Tårnfalkevej fra et ældre erhvervsområde til et nyt attraktivt byområde.

Formålet med lokalplanen er at muliggøre et nyt blandet byområde med overvejende boliger, og herudover kontor- og serviceerhverv, publikumsorienteret serviceerhverv, en dagligvarebutik, lettere industri og håndværk og en daginstitution.

Det nye byområde vil indeholde en variation af boligtyper, boligstørrelser og anvendelser for at skabe en varieret beboersammensætning og et attraktivt lokalt bymiljø. Bygningernes udformning og materialeanvendelse vil variere for at skabe et område med urban karakter og egen identitet.

Lokalplanen sikrer gode adgangsforhold og forbindelser både internt i området og til de omkringliggende bydele og grønne områder. Der skal etableres attraktive udendørs opholdsarealer bestående af grønne områder med natur, beplantning og pladser, som henvender sig til de omkringliggende boligbebyggelser og skaber mødesteder og understøtter fællesskaber i området. Samtidig fastlægges en bebyggelsesstruktur, der sikrer at området og boligerne ikke udsættes for støj fra Amagermotorvejen ud over Miljøministeriets grænseværdier.

Endelig er det et formål med lokalplanen, at området klimatilpasses i forhold til skybrudsregn, så nybyggeri beskyttes mod oversvømmelse fra regnvand, og det sikres, at overfladevand fra skybrud kan håndteres i området.

Du finder forslag til Lokalplan 476 længere nede på denne side.

Offentlig høringsperiode

Planforslaget vil være i offentlig høring i perioden fra den 5. september til den 3. oktober 2024.

Vi vil gerne høre, hvad du mener om lokalplanen og den tilhørende miljørapport. Der er derfor mulighed for at komme med bemærkninger, ændringsforslag, indsigelser mv. til planforslaget og miljørapporten. Disse bemærkninger vil indgå i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af forslaget. Du kan sende dine bemærkninger her på siden. Husk at dit høringssvar først er indsendt når det kan ses her på siden.

Du kan også sende dine bemærkninger pr. brev til:
Hvidovre Kommune
Center for Plan og Miljø
Hvidovrevej 278
2650 Hvidovre

Bemærkningerne skal være kommunen i hænde senest den 3. oktober 2024.

Borgermøde

I forbindelse med den offentlige høring af lokalplansforslaget, afholdes et borgermøde den 11. september 2024 kl. 19.00 til 21.00. Mødet vil finde sted i Auditoriet i Værestedet, Avedørelejren, Vestre Kvartergade 5, 2650 Hvidovre.

Alle er velkomne, og der kræves ikke tilmelding.

På mødet vil lokalplanen blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Miljøvurdering

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) stiller i visse tilfælde krav om, at der skal laves en miljøvurdering af den pågældende plan.

I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til Lokalplan 476 har administrationen, efter miljøvurderingslovens § 10 vurderet, at der skal gennemføres en miljøvurdering, jf. § 8, stk. 1 og 2. Dette begrundes med, at lokalplanens indhold er af et sådant omfang, og tillægget og lokalplanens gennemførelse vil have en sådan indvirkning, at forholdene bør miljøvurderes.

Administrationen har vurderet at følgende miljøforhold bør indgå i miljøvurderingen:

- Befolkningen og menneskers sundhed – Trafik og trafikstøj
- Biologisk mangfoldighed, flora og fauna – en vurdering af levesteder for flagermus og andre bilag IV-arter og vurdering af påvirkning på § 3-beskyttede naturområder.
- Jordbund – en vurdering af jordforurening i området, og anbefalinger til håndtering
- Landskab og visuelle forhold – en visuel analyse af planernes påvirkning på landskabet og omgivelserne.

Der er i tilknytning til planlægningen for byudviklingsområdet udarbejdet en miljørapport til vurdering af planernes virkninger på miljøet. Du finder miljørapporten længere nede på siden.

I forbindelse med udarbejdelsen af miljørapporten er der udført indsamling af data om flagermus i nærområdet og foretaget en feltregistrering for at undersøge potentielle levesteder i lokalplanområdet. Alle arter af flagermus er beskyttede bilag IV-arter.

Miljørapporten konkluderer, at Lokalplan 476 og Tillæg nr 8. til Kommuneplan 2021 potentielt kan medføre en mindre påvirkning på levesteder for bilag IV-arter, flagermus. Derfor foreslås der afværgeforanstaltninger. Det skal sikre, at eventuelle levesteder for flagermus i eksisterende bygninger i området håndteres korrekt i forbindelse med anlægsfasen. Det kræver yderligere undersøgelser at konstatere, om der er rastende flagermusbestande i bygninger i området. Såfremt der er levesteder, kan dette håndteres ved planlægning af f.eks. nedrivning i forhold til flagermus’ årsrytme. Med disse afværgeforanstaltninger kan det udelukkes, at der vil være en væsentlig påvirkning af arterne.

Miljørapporten konkluderer yderligere at planerne ikke i sig selv vil medføre en væsentlig påvirkning af niveauet af trafikstøj i området. De nye anvendelser vil dog blive påvirket af den eksisterende og fremtidige trafikstøj i et væsentligt omfang, da der på nuværende tidspunkt er niveauer over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier. Der skal etableres afværgeforanstaltninger i form af skærmende randbebyggelse og støjdæmpende vinduer på de facader, hvor det er nødvendigt af hensyn til støjniveauet, for at kunne overholde grænseværdier for opholdsarealer og indendørs sove- og opholdsrum. Dette skal sikres i lokalplanen.

Ud over disse to nævnte forhold vurderes planerne ikke at kunne påvirke miljøet væsentligt.
Du finder miljørapporten længere nede på denne side.

Klagevejledning, Planloven

Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Planklagenævnet. Klagen skal indgives inden 4 uger efter at afgørelsen er meddelt.

Du klager via Klageportalen, som du finder via www.naeveneshus.dk, www.borger.dk eller www.virk.dk. Klager til Planklagenævnet skal indgives via klageportalen inden for klagefristen. Klager sendt via e-mail eller brev bliver afvist. I særlige tilfælde kan du dog blive fritaget for at bruge klageportalen – se nedenfor.

I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Hvidovre Kommune. I forbindelse med indgivelse af en klage skal kommunen vurdere, om man ønsker at genoptage sin egen afgørelse. Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, så videresendes din klage til Planklagenævnet. Du får besked om videresendelsen.

Du skal betale et gebyr til Planklagenævnet på 900 kr. for borgere og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Du får i den forbindelse en e-mail med et betalingslink. Det er muligt at videresende en betalingsanmodning fra klageportalen. Anmodningen kan f.eks. sendes til eget bogholderi eller videre til betaling hos en anden.

Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Hvidovre Kommune. Hvidovre Kommune videresender herefter din anmodning til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Se betingelserne for at blive fritaget på www.naevneneshus.dk.

Eventuel domstolsprøvelse

Hvis du vil have afgørelsen behandlet af en domstol, skal søgsmål til prøvelse af afgørelsen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er medoffentligt bekendtgjort.

Print
Info
Type
Høring
Høringsperiode
5. september 2024 til 3. oktober 2024
calender Frist for høringssvar
3. oktober 2024
chat-svar Høringssvar
1

Høringssvar

Kelvin | 11-09-2024 18:54:36
Tårnfalkevej 13
2650 Hvidovre
100% Support the project
I 100% support the new development on Tårnfalkevej, think can only do good thing for the area.

Dit høringssvar

chat-svar Oplysninger om dig



10 MB grænse. Tilladte typer: jpg, jpeg, gif, png, txt, doc, docx, xls, xlsx, pdf, ppt, pptx, pps


Betingelser

Dit svar offentliggøres

Dit høringssvar kan ses på hjemmesiden, kort tid efter du trykker på [Indsend høringssvar]. 

Følgende oplysninger vises på denne hjemmeside:

  • Dit navn
  • Postnummer
  • By
  • Dit høringssvar
  • Eventuelle bilag

Følgende oplysninger offentliggøres ved politisk behandling af høringen:

  • Dit navn
  • Adresse
  • Postnummer
  • By
  • Høringssvar
  • Eventuelle bilag

Man må altså ikke afgive anonyme høringssvar. Anonyme høringssvar behandles ikke.

Vi offentliggør dit høringssvar her på hjemmesiden, fordi det er en offentlig høring, hvor høringssvar under alle omstændigheder er omfattet af retten til aktindsigt og offentliggøres i forbindelse med den politiske behandling. Samtidig kan dit høringssvar have interesse for andre end dig og når vi offentliggør høringssvarene bliver det lettere for dig og andre interesserede at følge med i indkomne høringssvar tidligt i processen.

Personlige oplysninger

Da dit høringssvar offentliggøres, opfordrer vi til, at du tænker over hvilke personlige oplysninger, du skriver i dit høringssvar, og at dit høringssvar ikke indeholder følsomme personlige oplysninger fx om helbredsmæssige forhold eller cpr-nummer.

Hvis dit svar kræver, at du beskriver følsomme personlige forhold - fx om helbredsmæssige forhold - som du ikke vil have offentliggjort, så kontakt den forvaltning, der er afsender på den konkrete høring, for at høre hvordan du skal indsende dit høringssvar.

Hvidovre Kommune registrerer og bruger de oplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse. Vi bruger oplysningerne for bedre at kunne besvare din henvendelse. Hvidovre Kommune er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, du sender til os.