Kunstgræsbane placeres ved Rosenhøj

Marts |

En ny kunstgræsbane skal placeres centralt i Hvidovre på græsbanen ved Sønderkærskolen, som Rosenhøj Boldklub bl.a. benytter. Det besluttede Kommunalbestyrelsen på sit seneste møde. Det har været et stort ønske fra fodboldklubberne at få en kunstgræsbane, så der kan trænes og spilles fodboldkampe udendørs året rundt.
 
 ”Der er et kæmpestort behov for kunstgræsbaner, fordi vi har mange fodboldklubber i Hvidovre, der skal kunne træne året rundt. Rosenhøj har stået øverst på listen i rigtig mange år, så det er godt, at vi nu har besluttet, at det er der, der i første omgang skal etableres en kunstgræsbane”, siger Kenneth Bak formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Beslutningen om at placere kunstgræsbanen ved Rosenhøj sker både på fodboldklubbernes egen anbefaling, men også fordi der er et politisk ønske om at løfte det område i det centrale Hvidovre, hvor Sønderkærskolen og Rosenhøj Fodboldklub ligger ved at placere gode faciliteter til fritidsaktiviteter, som en kunstgræsbane er, i området.

Den nye kunstgræsbane skal være så miljørigtig som muligt understregede formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kenneth Bak desuden i Kommunalbestyrelsen. Der har i en årrække været fokus på kunstgræsbaner miljø- og sundhedsmæssige påvirkning, og inden længe ventes EU-Kommissionen at vedtage et forslag om at begrænse brugen af mikroplast i bl.a. kunstgræsbaner.
Da både den miljømæssige del og den bedste tekniske løsning på, hvordan den nye kunstgræsbane etableres nu skal afklares, ønskede et flertal i Kommunalbestyrelsen at vente med at træffe beslutning om den konkrete finansiering til man kender prisen for banen.