Nye ladestandere indviet – mange flere er på vej

Maj |

Snart bliver det nemmere at få opladet sin elbil, når man kører i Hvidovre. Arbejdet med at opsætte nye ladestandere på i alt 34 offentligt tilgængelige parkeringspladser i byen er nemlig i fuld gang, og onsdag blev to ladestandere ved Hvidovre Stadion officielt indviet.

- Vi har i mange år ønsket at kunne opsætte flere elladestandere i Hvidovre, og det har fx været et mål i både vores nye klimaplan og vores planstrategi. Derfor er jeg rigtig glad for, at det nu er lykkedes, og at vi er kommet godt i gang med at gøre valget om at køre grønt nemmere – både for borgerne i Hvidovre, men også de pendlere og gæster, der hver dag kommer hertil for at arbejde, se fodbold eller besøge vores kulturelle institutioner, siger Kristina Young, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

Det er EDF Danmark, der står for at opsætte de nye ladestandere i Hvidovre, og virksomhedens danske direktør, Henrik Rasmussen, har selv kørt elbil i 10 år.

- Som erfaren elbilist ved jeg, hvor vigtigt det er, at laderne virker – hver gang. De skal være placeret på de strategisk rigtige lokationer, og så skal de være nemme at betjene. Det sikrer vi med vores hardwareløsning og den softwareplatform, vi har valgt fra Spirii, siger Henrik Rasmussen.

De nye ladestanderne kan bruges med Spiriis app. Her lægger man sit betalingskort ind og betaler for de kilowattimer, man lader. Man skal altså ikke have abonnement for at lade sin bil ved disse ladestandere. 

Borgerne blev spurgt

Undervejs i planlægningen af de nye ladestandere har borgere og virksomheder via Deltag Hvidovre kunnet byde ind med forslag til, hvor de gerne ville have nye ladestandere, og her kom der 62 forskellige bud. Center for Trafik og Ejendomme har også lavet en analyse af, hvor det vil give mening at opsætte ladestandere, og det viste sig, at der var et stort overlap mellem analysen og borgernes ønsker.

- Når borgere og fagfolk er enige på den måde, har vi det bedste udgangspunkt for en sund udvikling af vores kommune. Jeg er rigtig glad for, at mange borgere kom med deres bud, for det er i fællesskab, at vi bedst udvikler vores kommune, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Aftalen med EDF sikrer, at der inden 2025 skal være opsat i alt 71 ladestandere med to stik hver på 34 forskellige lokationer. EDF forventer, at 90 procent af dem vil være opsat allerede inden august 2023.

I appen Spirii Go vil de nye ladestandere fremgå, efterhånden som de bliver taget i brug.

Her kan du se en oversigt over, hvor EDF opsætter ladestandere i Hvidovre.

Udvalgsformand Kristina Young, borgmester Anders Wolf Andresen og CEO for EDF Danmark, Henrik Rasmussen, ved de nye ladestandere ved Hvidovre Stadion.