Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn satser på de unge som fremtidens frivillige

Februar |
Billede af badmintonketcher og fjerbold Billede af badmintonketcher og fjerbold

Unges trivsel forbedres, når de er frivillige i en idrætsforening. Det viser en adfærdsundersøgelse lavet af bureauet KL.7 i 2019 (Nyt vindue). Alligevel falder antallet af frivillige unge i foreningerne. Det vil DGI, Hvidovre kommune og halvdelen af landets øvrige kommuner gøre noget ved.

Derfor er der søsat 52 gratis workshops i hele landet, hvor lokale idrætsforeninger kan få konkrete værktøjer til at få unge ind i foreningen. I Hvidovre foregår workshoppen den 9. marts kl. 17-20 i Kulturhus Risbjerggaard.

Næsten hver anden ung er frivillig
Unge er i gennemsnit mere frivillige end voksne. Tal fra Idrættens analyseinstitut IDAN viser, at 43 procent af 16-19-årige er frivillige. Til sammenligning er 35 procent af 20-79-årige frivillige.

Desuden viser undersøgelsen fra KL.7, at 39 procent af de unge, som ikke allerede er frivillige i dag, gerne vil være det. Med baggrund i de tal bør der være gode muligheder for at få engageret endnu flere unge i foreningerne.

Borgmester i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen ser også fordele ved at sætte fokus på unge og frivillighed.

- De frivillige kræfter i Hvidovres idrætsforeninger er med til at opbygge fællesskab, skabe dannelse og styrke fundamentet for den demokratiske kultur. De frivillige er samtidig med til at skabe trivsel ikke bare for sig selv, men også for alle andre medlemmer i deres forening. Der er derfor flere rigtig gode grunde til at hjælpe foreningerne med at motivere flere unge til at blive frivillige. Jeg håber, at rigtig mange af Hvidovres idrætsforeninger vil møde op på workshoppen og blive inspireret.

Mød unge frivillige på workshoppen
Målet med workshoppen i Hvidovre er at få unges frivillige engagement på dagsordenen i foreningerne, og samtidig udvikle foreningerne så de bliver endnu bedre i stand til at tiltrække unge.

I løbet af workshoppens tre timer får deltagerne lov til at møde unge frivillige og høre om deres oplevelser og erfaringer. Herudover får deltagerne den nyeste viden fra undersøgelser, inspiration fra andre foreninger, og viden om hvilke værktøjer og indsatser foreningerne kan tage i brug.

Læs mere om workshoppen i Kulturhus Risbjerggaard her (Nyt vindue)