Skal du – eller én du kender med i Udsatterådet?

September |

Er du eller har du været socialt udsat og bor i Hvidovre? Så har du mulighed for at komme med i det nye Hvidovre Udsatteråd. Udsatterådet skal være talerør for kommunens udsatte og være med til at skabe de bedste vilkår for udsatte borgere.

”Det er afgørende for det nye udsatteråd, at vi får en så bred sammensætning som muligt, da vi har brug for borgernes erfaringer og oplevelser i rådet” siger Silas Fisker, der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og fortsætter:
”Så hvis du er eller har været hjemløs, haft et misbrug, psykisk sygdom eller der er andre forhold, der har bragt dig i en socialt udsat situation, så kan du søge om at komme med i Udsatterådet”.

Det nye udsatteråd får 10 medlemmer, 7 af rådets pladser er til udsatte eller pårørende til socialt udsatte. De 3 pladser er til medlemmer af Kommunalbestyrelsen. Der er desuden brug for suppleanter til rådet. Man sidder som udgangspunkt 2 år i rådet.

”Vi ved godt, at dem, vi gerne vil have til at være med i det nye udsatteråd, måske ikke er så lette for os at komme i kontakt med. Derfor vil vi også gøre et stykke opsøgende arbejde for at komme i kontakt med udsatte borgere, der kunne have interesse for at være med til at sikre, at socialt udsatte bliver hørt”, siger Centerchef for Handicap og Psykiatri, Rasmus Kern.

Du kan tilmelde dig ved at ringe eller sende dine kontaktinformationer og et par linjer om din erfaring med at være udsat til hap@hvidovre.dk, telefon 36 39 34 30. Hvidovre Kommune vil gerne høre fra dig senest den 3. oktober 2022. Medlemmer af det nye råd bliver udpeget af Kommunalbestyrelsen den 29. november, og der bliver lagt vægt på at få et så bredt sammensat råd som muligt.

Det første møde i det nye udsatteråd bliver i starten af januar 2023, og rådet beslutter selv, hvor ofte man vil mødes.