Hvidovre vil skrue ned for energiforbruget

September |

Energikrisen kradser, og derfor skal der skrues ned for energiforbruget i Hvidovre Kommune. Hvordan det præcist skal gøres, bliver politisk besluttet i oktober, men noget skal der ske, lyder det fra borgmester Anders Wolf Andresen:

- Energipriserne er steget med rekordfart, og vi kan komme til at mangle energiressourcer i den nærmeste fremtid. Derfor er det vigtigt, at vi er solidariske og ser på alle de muligheder, vi har for at skrue ned for energiforbruget. Vi vil som udgangspunkt gå efter tiltag, der giver den største reelle og virkningsfulde energibesparelse, men hvor vi rammer borgerne, trygheden og julestemningen mindst muligt, siger borgmesteren.

Til oktober skal politikerne tage stilling til, hvilke energibesparende tiltag der skal gennemføres. Her vil administrationen komme med en række forslag til, hvordan man kan opnå energibesparelser ved fx at sænke temperaturen i offentlige bygninger, slukke gadebelysning i udvalgte timer, spare på julebelysningen eller bede kommunens ansatte arbejde hjemme på udvalgte dage, så man kan ’lukke ned’ for hele bygninger.

Med i kataloget af forslag skal også være større tiltag, hvis energisituationen bliver kritisk. Det kan fx være tiltag som at lukke for skøjtehaller, kommunale saunaer eller sænke temperaturen i svømmehaller.

- Vi vil gerne gå forrest med det gode eksempel og spare på energien, hvor vi kan. I Hvidovre Kommune har vi i mange år arbejdet målrettet på at reducere energiforbruget i vores bygninger, men vi står nu i en ekstraordinær situation, som kræver mere og hurtig handling. Det skal vi reagere på, siger Kristina Young, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

Forslagene skal behandles i de relevante politiske udvalg, ligesom kommunens medarbejder-udvalg skal høres. Sagen afgøres endeligt i Kommunalbestyrelsen den 25. oktober.

Regeringen, Danske Regioner og KL har allerede anbefalet kommunerne at gennemføre fire tiltag: Sænke temperaturen til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv., slukke belysning udendørs på offentlige bygninger, forkorte fyringssæsonen samt fordele Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til alle medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter brug.