Bliv klogere på demens i uge 38

September |
Læge Ellen Garde Læge Ellen Garde

Forskning viser, at ét ud af tre demenstilfælde kan forebygges. Ifølge Alzheimerforeningen er det ikke kun hjernegymnastik, der holder din hjerne i form - det gør fx dit helbred, kost og fysisk og social aktivitet også.

Det er noget af dét, du kan høre mere om fra den 18.-24. september, hvor Hvidovre Kommune sammen med Ældresagen og de frivillige ambassadører fra Demensvenlige Hvidovre sætter fokus på demens med en række aktiviteter rundt omkring i Hvidovre. Er du interesseret, er det bare at møde op til fx høstfest hos Daghøjskolen for yngre med demens i Aktivitetscentret Hvidovregade 49 om tirsdag eftermiddage den 20. september, eller når frivillige fra Demensvenlige Hvidovre er at finde i Frihedens Butikscenter, Hvidovre C og ved centrestriben ved Store Hus i Avedøre Stationsby lørdag den 24. september kl. 11-14.

Torsdag den 22. september kl. 16.00-18.30 kan du komme til foredrag med læge Ellen Garde i Avedøre Bibliotek og Kulturhus. Hun vil bl.a. fortælle om, hvordan hjernen fungerer, og hvor vigtigt det er, at styrke sit sociale netværk hele livet for at forebygge demens. Du kan også blive klogere på, hvordan livsstil og sygdom påvirker vores mentale reserver og blive inspireret til at styrke din hjerne hele livet.
Derudover vil den kliniske diætist fra Hvidovre Sundhedscenter fortælle om kost og dens betydning for et godt liv med eller uden demens. Desuden kan du møde bl.a. kommunens demenskoordinatorer, diætist, pårørendekoordinator, repræsentanter fra Ældresagen Hvidovre, Aktivitetscentret, HvidovreBibliotekerne og Demensvenlige Hvidovre.

Det er gratis at deltage i arrangementet, og hvis du tilmelder dig på forhånd, vil der være en goodie-bag til dig. Du kan tilmelde dig ved at ringe til Hvidovre Sundhedscenter på tlf: 36 39 37 37 eller via hjemmesiden sundhedscentret.nemtilmeld.dk/217/. Det er også muligt blot at møde op på dagen.

På programmet for demens-ugen er også et møde med kommunens demenskoordinator og sundhedskonsulent i Avedøre Moske den 18. september, en plejehjemsgudstjeneste i Risbjerg Kirke og indsamling til Alzheimerforeningen den 24. september. I ugens løb vil der også være demensvenlige aktiviteter på kommunens plejecentre for beboere og pårørende, bl.a. med salg af huskekager – for at huske på dem, der glemmer.

Du kan læse om alle arrangementerne på hjemmesiden demensvenlige.hvidovre.dk/uge38
- Vi håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet om at blive klogere på demens i uge 38, for det er en sygdom rigtig mange af os oplever at få ind på livet på ét eller andet tidspunkt – enten som pårørende eller fordi vi selv bliver ramt, siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Arne Bech. – Heldigvis er der en del, man kan gøre for at forebygge demens, og det vil vi fra Hvidovre Kommunes side også gerne udbrede viden om, ligesom vi også gerne vil sørge for, at borgerne ved, hvordan man kan få hjælp og støtte fra kommunen ved demenssygdom.