Årets Sundhedspris: Hvem fortjener et skulderklap?

September |

Hvidovre Kommune er nu på jagt efter kandidater til Sundhedsprisen 2022. Prisen er blevet uddelt siden 2002, hvor ildsjæle er blevet hædret med prisen for deres vidt forskellige sundhedsinitiativer.

I 2020, hvor prisen sidst blev uddelt, vandt Lisbeth Pedersen fra Cyklistforbundet Brøndby- Hvidovre Afdeling for sit arbejde som initiativtager og primusmotor ved de ugentlige mandagsture "Vi Cykler Sammen". Turene har til formål er at fremme bevægelse og sundhed i Hvidovre og omegn - på tværs af både geografiske og aldersgrænser. I 2018 gik prisen til Morten Hjulmand, Hvidovre Volleyball Club, for hans store betydning og konstante fokus på sundhed.

Hvem der løber med Sundhedsprisen i 2022 afsløres den 12. oktober, hvor prisen bliver overrakt i forbindelse med Hvidovre Kommunes temadag ”Ældreliv Hvidovre – dans dig glad”.

- Vi ved, at der er mange dygtige ildsjæle, som arbejder for at gøre Hvidovre sundere. Det er en vigtig mission, de er på, og noget som vi fra Hvidovre Kommunes side bakker op om. Jeg håber derfor, at mange vil benytte lejligheden til at indstille kandidater, som fortjener et skulderklap for deres indsats, siger Arne Bech, der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Sundhedsprisen 2022 kan gives til en borger, forening, virksomhed eller andre, der gør noget særligt for folkesundheden her i Hvidovre. Prisen kan både gives for aktiviteter, der er sundhedsfremmende og for aktiviteter, der er sygdomsforebyggende.

Som borger, ansat i Hvidovre Kommune eller som medarbejder i en virksomhed, organisation, forening eller lignende, der hører hjemme i Hvidovre, kan du indstille kandidater til Hvidovre Kommunes Sundhedspris.

Prisen uddeles hvert andet år af et udvalg, hvor blandt andre borgmesteren og formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget sidder med i. Udvalget beslutter ud fra de indkomne indstillinger, hvem der skal have årets Sundhedspris.

Sundhedsprisen er en anerkendelse af arbejdet med at forbedre folkesundheden i Hvidovre. Med prisen følger et kunstværk.

Man kan indsende sin indstilling til kandidat til Sundhedsprisen indtil senest onsdag den 21. september kl. 16.00. Man skal begrunde, hvorfor den indstillede kandidat skal have prisen. Hvad kan særligt fremhæves, og hvilken værdi indsatsen fremmer. Indstillingen sendes til sae@hvidovre.dk, hvor emnefeltet markeres med ”Sundhedsprisen 2022”.

Det er også muligt at sende sin indstilling til Hvidovre Sundhedscenter, Hvidovrevej 272, 2650 Hvidovre.

Læs her for mere information om Sundhedsprisen.