Indvielse af ny fitnessplads i Kystagerparken

Oktober |

Inspiration og instruktion til motion i det fri - det er, hvad en ny fitnessplads i Kystagerparken, nu giver mulighed for. Fredag den 14. oktober kl. 10-11 indvier borgmester Anders Wolf Andresen sammen med elever fra Hvidovre 10. klassecenter Hvidovres nye fitnessplads.

Under vejledning af en instruktør fra Hvidovre Sundhedscenter kommer borgmesteren sammen med eleverne til at gennemgå et fælles træningsprogram ved indvielsen.

- Mange af os har i dag en meget stillesiddende hverdag, og derfor er jeg glad for, at vi som kommune med denne plads kan give borgerne ekstra muligheder for at dyrke motion i naturen og byrummet. Med dette anlæg får vi endnu en måde at bruge Kystagerparken på. Og jeg håber på, at faciliteterne kommer til at blive brugt af både foreninger og skoler, der normalt dyrker idræt i de grønne områder, men også af folk som bare kommer forbi på en gå- eller løbetur, fortæller borgmester Anders Wolf Andresen.

I processen med at udforme den nye fitnessplads har kommunen fået input fra en brugergruppe, som bestod af repræsentanter fra Hvidovre Atletik & Motion, Hvidovre Triathlon Club og Running Hvidovre.

Pladsen indeholder en række træningsstationer, som vil være frit tilgængelige for alle. På pladsen er der fx bænke til klassiske mave- og rygøvelser samt bokse og forskellige stænger, der kan bruges til øvelser, der kendes fra crossfit. På pladsen kan man finde instruktion og inspiration til træningen i det fri.

Oprettelsen af fitnesspladsen sker som en del af Hvidovre Kommunes Sundheds- og Forebyggelsespolitik, hvor man har fokus på at skabe let og synlig adgang til udearealer, der indbyder til fysisk aktivitet.

Det nybyggede fitnessanlæg, som bliver kommunens fjerde udendørs træningsanlæg, ligger ved indgangen til Kystagerparken på græsområdet tæt på Åmarken St. og Bjerget. De tre øvrige anlæg ligger ved Rebæk Søpark, Frihedens Idrætscenter og ved Avedøre Idrætscenter.