Juletiden starter ved Risbjerggaard, Hovedbiblioteket og Kometen

November |
Juletræ Juletræ

Traditionen tro træder børn og voksne i Hvidovre sammen ind i juletiden den 1. søndag i advent med juletræstænding og julehygge i bymidten ved rådhuset. I år er det dog for første gang det nye Kulturhus Risbjerggaard, der er centrum for julehygge og aktiviteter, og derfor vil rådhuset ikke holde åbent.
Også på Hovedbiblioteket er der juleværksted og musik eftermiddagen igennem, og i Kometen slår Foreningernes Julemarked som altid dørene op til alskens boder med lækkerier og hjemmelavede julegaver.
I Kulturhus Risbjerggaard starter programmet kl. 13, og her kan børn og voksne lave juleklip med Hvidovre Billedskole, lave juledekorationer, pynte småkager eller honninghjerter og høre dejligt jule-jazz. For de mindste er der Disney Julebio, og Teater Vestvolden inviterer til familieshow. Julemanden kan man også møde, og udenfor sælger Hvidovrespejderne æbleskiver, glögg, varm kakao og juletræer. Hele programmet kan ses på Kulturhus Risbjergaards hjemmeside risbjerggaard.hvidovre.dk og på kulturhusets facebook-side. Alle aktiviteter er gratis. Dog skal man købe billetter til Teater Vestvoldens familieshow. Dette gør man på Teater Vestvoldens hjemmeside.

På Hovedbiblioteket er der julemusik og juleklippe-værksted allerede fra kl. 10, og kl. 13-15 er der juleværksted med Karen Marie Dehn. Her kan børn og familier fx lave søde små julelandskaber med snemænd, fine engle og andet finurligt ophæng.
På Hovedbiblioteket finder man også Ønsketræet med gave-ønsker fra børn og unge på Hvidborg og Porten. Du kan hente et gave-ønske og aflevere en julegave til et udsat barn eller ung senest den 15. december.
Aktiviteterne på Hovedbiblioteket slutter kl. 16.

I Kometen flytter Foreningernes Julemarked ind allerede fredag den 25. november kl. 10, og der er åbent til alle de hyggelige juleboder fredag, lørdag og søndag. Fredag til kl. 17, lørdag kl. 10-15 og søndag kl. 13-18. Søndag åbner foreningerne kl. 12 med et bankospil, som man kan købe billet til at være med i. Vil du sikre dig en billet på forhånd, skal du ringe til: 36 77 46 77. På Foreningernes Julemarked kan du købe julegaver og juleting, varme og kolde drikke og lidt at spise. Du kan også opleve arbejdende værksteder. Det er gratis at komme ind til julemarkedet.

Kl. 16.30 bliver alle julelysene – også på det store juletræ ved rådhuset – tændt, og fik man ikke mødt julemanden inde i Kulturhus Risbjerggaard i løbet af eftermiddagen, kan man nå at hilse på ham frem til kl. 17.30.

På Hvidovre Torv bliver juletræet tændt kl. 16.50.