5.C var mest på cyklerne – og huskede hjelmene

November |

Over 92.000 skoleelever dystede landet over i september om flest cykeldage i Cyklistforbundets årlige kampagne Alle Børn Cykler.

Også i Hvidovre Kommune, der som samarbejdskommune har støttet indsatsen, blev der cyklet. Her deltog 517 elever fra 5 af kommunens skoler, og tilsammen cyklede de 3.365 dage.

Vinderklassen blev 5.C på Avedøre Skole, hvor 19 af de 22 elever cyklede 165 dage i kampagneperioden på 14 dage - alle gange med cykelhjelm, hvilket er et skarpt kriterium i konkurrencen i Hvidovre.

Torsdag morgen blev indsatsen hædret, da formanden for Hvidovres Klima-, Teknik- og Miljøudvalg, Kristina Young, kiggede forbi 5.C for at overrække præmiebeviset på 4.000 kroner til klassekassen – et beløb, der er skænket af Vestegnens Trafiksikkerhedsråd.

- Jeg er rigtig glad for, at mange Hvidovre-børn har været med i årets cykelkampagne. Formålet med Alle Børn Cykler er at give børn gode oplevelser med at cykle, og det passer jo perfekt til vores vision om Hvidovre som en cykelby, siger Kristina Young.

Udover Avedøre Skole deltog også Risbjergskolen, Engstrandskolen, Langhøjskolen og Præstemoseskolen i cykelkampagnen.

Formålet med Alle Børn Cykler er bl.a. at inspirere dem til at tage cyklen med sig som hverdagens transportmiddel videre i livet. Derfor er direktør i Cyklistforbundet Jane Kofod glad for kommunens opbakning og kalder det vigtigere end nogensinde at bakke op om børns cykling:

- Der er desværre færre og færre børn, der cykler. Det er en uheldig udvikling, som vi skal have vendt, og der kan kommunerne og skolerne spille en vigtig rolle ved at være med til at fremme, at børnene cykler. Heldigvis var der endnu flere børn, der cyklede med i Alle Børn Cykler, end sidste år. Det er virkelig glædeligt, siger Jane Kofod.

Alle Børn Cykler kører hvert år i de første to uger i september og henvender sig til alle klassetrin. Eleverne deltager på klassebasis i en landsdækkende cykeldyst, hvor det gælder om at cykle flest dage til skole og i fritiden.

Lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, der med cyklen og cykling i centrum kan inddrages i den faglige undervisning i dansk, matematik, biologi og andre fag.

Kampagnen gennemføres af Cyklistforbundet i samarbejde med Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank.

Læs mere på www.alleboerncykler.dk.