Flot fremgang for Hvidovres virksomheder

Marts |

Det er gået frem for det lokale erhvervsliv i Hvidovre Kommune det seneste år. Faktisk er Hvidovre-virksomhederne nogle af højdespringerne i Region Hovedstaden og er rykket syv pladser frem på ét år, når det kommer til erhvervspræsentationer.

Det viser en ny analyse fra IRIS Group, der har specialiseret sig i analyser inden for områder, som har betydning for erhvervslivets rammebetingelser samt vækst og velstand.

I analysen ligger Hvidovre Kommune på en samlet 50. plads, men er særligt rykket frem på iværksætteri og vækstvirksomheder. Her ligger kommunen på en 27. plads mod en plads som nummer 59 året før.

Det glæder borgmester Anders Wolf Andresen.

- Det viser, at vi har stærkt og innovativt erhvervsliv i Hvidovre. Vi har lige været igennem en hård tid præget af corona, så det er imponerende, at der alligevel har været overskud til iværksætteri og udvikling af de eksisterende virksomheder, som har formået at gribe de muligheder, der er opstået, siger han.

I rapporten kan man også se, at jobvæksten i Hvidovre Kommune har været over landsgennemsnittet det seneste år, og den lokale arbejdsløshed er da også historisk lav.

Sidste år viste en analyse fra Dansk Industri, at private virksomheder i Hvidovre bidrager med over 18.000 fuldtidsstillinger, og at de sammen med deres medarbejdere skaber skatteindtægter for 4,7 mia. kr. årligt. Blandt andet derfor er et stærkt lokalt erhvervsliv vigtigt:

- Virksomhederne er ikke bare med til at skabe arbejdspladser for vores borgere, men bidrager også til den lokale udvikling og vækst. De tager også et stort socialt ansvar og bidrager fx med lærepladser til byens unge. Derfor er jeg glad for, at vi i Hvidovre har et godt samarbejde med virksomhederne, og vi arbejder hele tiden på at sikre dem de bedst mulige rammer, siger Anders Wolf Andresen.

Rapporten ”Lokale erhvervspræstationer 2022” fra IRIS Group rangerer alle landets kommuner på et samlet indeks via data fra Danmarks Statistik. Opgørelsen baserer sig på en række objektive indikatorer for udviklingen i private arbejdspladser, iværksætteri, vækstvirksomheder og eksport. Lokale erhvervspræstationer udkom første gang i 2020.

Læs hele analysen fra IRIS Group her