For første gang: To vindere af årets erhvervspris

Maj |

I år kan hele to lokale virksomheder kalde sig vinder af Hvidovres erhvervspris, Nytårsraketten, som blev uddelt onsdag.

Lakrids by Bülow og Lantmännen Schulstad A/S løb begge med hæderen, da der var stemmelighed mellem de to. Den tredje nominerede til prisen, Hvidovre Vinhus, var lige i hælene på dem med kun én stemme færre – så det var tæt løb i år og første gang, at prisen gives til to virksomheder.

De to vindere blev begge fremhævet for deres store arbejde med den grønne omstilling, og det glæder borgmester Anders Wolf Andresen.

- Den grønne omstilling er en af de vigtigste dagsordener, vi skal arbejde med nu og i de kommende år. Vi har ambitiøse klimamål i Hvidovre, men dem kan vi ikke nå alene – vi har brug for, at også borgerne og virksomhederne spiller med. Derfor er jeg rigtig stolt over at give årets erhvervspris til to virksomheder, der i dén grad gør en indsats for at sikre en bæredygtig produktion, siger borgmesteren.

Lakrids by Bülow får prisen for sit kontinuerlige arbejde med grøn og bæredygtig produktion. Siden 2020 har deres lakridsproduktion i Hvidovre kørt på 100 % grøn energi. Og på trods af en fordobling af produktionen fra 2016 til 2020 har de formået at reducere deres produktionsrelaterede CO2-udledning med hele 98 % siden 2016. Som noget nyt begyndte Lakrids by Bülow sidste år at invitere gæster indenfor til rundvisninger på lakridsfabrikken til Factory Experience – en oplevelse, hvor besøgende kan dufte, smage og opleve den unikke lakridsproduktion helt tæt på. På den måde er virksomheden med til at brande Avedøre Holme og Hvidovre over for nye målgrupper.

Det er også den bæredygtige vision, der er årsag til, at Lantmännen Schulstad A/S blev den anden vinder at årets Nytårsraket. Virksomheden har en vision om at være fossilfri i 2030, og oveni det arbejder de løbende med at bevise, at energi-effektivisering også er god forretning. Tidligere har deres fokus især været på at elektrificere transporten af varer, og flere af deres lastbiler er i dag hybrider. Sidste år tog de dog hul på at elektrificere den mest energikrævende del af virksomheden – nemlig de gasdrevne ovne til at bage brødet. Via deltagelse i Erhvervslivets Klimaalliance har virksomheden undersøgt muligheden for at skifte til el-ovne - og potentialet er stort. Ydermere er Lantmännen Schulstad A/S aktive lokalt og er blandt andet med til at udvikle Avedøre Holme i BID-samarbejdet.

Den tredje nominerede til årets erhvervspris var Hvidovre Vinhus, som åbnede på Hvidovre Torv i 2021. Her har de været med til at skabe nyt liv på torvet, fx med private vinsmagninger, udeservering i sommerhalvåret og andre kreative aktiviteter. Samtidig har Hvidovre Vinhus ført en god konstruktiv dialog med kommunen omkring den nye kommuneplan, så de er klar til at tilbyde inde- og udeservering i 2022.

Det er ottende gang, Hvidovre Kommune uddeler Nytårsraketten, som gives til en lokal virksomhed eller erhvervsperson, som har gjort sig særlig positivt bemærket eller har gjort en ekstraordinær indsats i årets løb.

Som noget nyt er der i år tilføjet et ekstra kriterium om bæredygtighed, så vinderen nu skal opfylde et eller flere af følgende fire kriterier:

  • Have udvist socialt ansvar eller lokalt engagement
  • Have fundet nye innovative metoder at udvikle forretningen på
  • Have været med til at skabe positiv udvikling i Hvidovres erhvervsliv
  • Have arbejdet med bæredygtighed, klimaudfordringer eller grøn omstilling

Vinderen af Nytårsraketten findes ved afstemning i Hvidovre Erhvervskontaktudvalg, hvor der sidder repræsentanter fra Kommunalbestyrelsen, erhvervsorganisationerne, de faglige organisationer, arbejdsmarkedsuddannelserne og Hvidovre Kommune.