Kom med dit input til udviklingen af vores by på Deltag Hvidovre

Maj |

Den 25. maj åbner Hvidovre Kommune en ny hjemmeside for borgerinddragelse og dialog. Hjemmesiden har fået navnet Deltag Hvidovre, og på den vil borgerne fremover blive inviteret ind til forskellige projekter og emner, der handler om aktiviteter og udvikling i Hvidovre.

Til at starte med kan du komme med forslag til, hvor der skal placeres ladestandere til el-biler rundt omkring i byen; du kan også melde dig til brugerfællesskab og workshops om aktiviteter i Kulturhus Risbjerggaard, og så kan du komme med idéer til, hvordan vi sammen kan gøre noget for at udlede mindre CO2 i Hvidovre.
Alle har mulighed for at følge med, når der løbende kommer nye projekter og emner på Deltag Hvidovre. Du opretter dig nemt som bruger med navn og email, og så er du klar til at kommentere og deltage i dialogen.

- Vi åbner Deltag Hvidovre for at styrke borgerinddragelsen. Det er tanken, at hjemmesiden skal være et supplement til de andre aktiviteter, vi ellers gør brug af, for at komme i dialog med borgerne og høre, hvad de mener, forklarer borgmester Anders Wolf Andresen. – Under corona begyndte vi med online-borgermøder, og vi oplevede, at muligheden for at deltage digitalt faktisk fik flere med. Derfor ønsker vi at styrke den digitale dialog om Hvidovres udviklingen endnu mere.

Med Deltag Hvidovre kan du komme med dit input til et projekt eller et emne når som helst og hvor som helst, for du kan både komme ind på hjemmesiden fra en pc og din mobil. Du kan skrive og uploade billeder, kommentere på andres idéer og give dem et ”like”, som mange kender det fra fx Facebook.

De input, borgerne kommer med på Deltag Hvidovre, vil blive bragt videre enten til kommunens arbejde med et projekt eller til Kommunalbestyrelsen. Det kommer an på projektet eller emnet.

- Borgerinddragelse er vigtigt for kommmunalbestyrelsen, og jeg håber, at mange vil deltage på den her nye hjemmeside. Her i starten kommer vi til at udforske, hvordan den kan bruges, og vi glæder os til at se, hvad den kan tilføre dialogen og borgerinddragelsen i kommunen. Til at starte med kan man bl.a. gå ind på et kort og vise, hvor man mener, der mangler ladestandere i Hvidovre. Vi lover ikke, at der kommer ladestandere lige dér, hvor man har klikket, men det er vigtig viden i vores prioritering sammen med udbyderne af ladestandere, slutter borgmesteren.

Du kommer ind på Deltag Hvidovre ved at gå på nettet og skrive adressen deltag.hvidovre.dk. Har du brug for hjælp til at oprette dig som bruger, så du kan komme med idéer og kommentarer, er du velkommen i de åbne IT-caféer på Hovedbiblioteket mandage kl. 13-14 og Avedøre Bibliotek og Kulturhus tirsdage kl. 10-11.