Plan for Hvidovre Stadion sendes i høring

Maj |

Hvidovre IF har lige nu stor sportslig succes og er oprykningskandidat til den kommende sæson i Superligaen, der begynder i juli måned 2022.

Det er umiddelbart en god lokal nyhed, men en oprykning til Superligaen betyder nye krav til det stadion, holdet spiller sine hjemmekampe på; Hvidovre Stadion.

Derfor har Hvidovre Kommune afdækket mulighederne for at tilgodese de krav, som Divisionsforeningen stiller til stadionfaciliteterne.

Det vil bl.a. betyde, at der skal etableres ekstra tribuner til ca. 3.400 tilskuere, så den samlede kapacitet bliver på mindst 10.000 personer. Der skal også etableres et VIP lounge-område til mindst 300 personer med uforstyrret udsyn over banen, og så skal der etableres TV-studie og tårne til TV-kameraerne.

De nævnte tiltag vil kræve en ændring af lokalplanen, og derfor besluttede Kommunalbestyrelsen på sit seneste møde at sende et forslag til en ny lokalplan for området i høring i fire uger.

- En ny lokalplan skal sikre, at man hurtigere kan komme i gang med ændringerne af stadion, hvis det bliver aktuelt. Selvom jeg personligt er fodboldbegejstret, så betyder det ikke, at vi har besluttet at ombygge Hvidovre Stadion, eller at kommunen skal betale for det – det handler blot om at få plangrundlaget på plads, understreger borgmester Anders Wolf Andresen.

Kommunalbestyrelsen har ikke dermed taget stilling til, om man vil afsætte penge til at gennemføre ændringerne. De beskrevne tiltag er af midlertidig karakter og vedrører ikke et permanent Superliga-stadion. Tiltagene overvejes kun udført, hvis HIF rent faktisk rykker op, og det afgøres i løbet af maj måned. En ændring af stadion vil først kunne være klar til forårssæsonen 2023.

I forbindelse med høringen af lokalplansforslaget bliver der holdt et borgermøde den 16. maj 2022 kl. 19-21 i Salen på Dansborgskolen. Alle er velkomne, og der kræves ikke tilmelding. På mødet vil lokalplanen blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Forslag til Lokalplan 343 for Hvidovre Stadion er i høring til den 25. maj 2022 og kan findes på hvidovre,dk.

Viser det sig i løbet af maj måned, at klubben ikke rykker op i Superligaen, vil planprocessen kunne stoppes. Hvis der er ønske om det, vil Kommunalbestyrelsen i stedet kunne vælge at udarbejde et mere langsigtet plangrundlag, som tager højde for Divisionsforeningens forventede krav om overdækning mv. i 2028.