Du kan søge penge til dine grønne idéer

Maj |

I foråret blev den første portion penge uddelt fra Hvidovre Kommunes Grøn By-pulje til borgere, foreninger og institutioner, så deres grønne og klimavenlige initiativer kunne blive realiseret. Initiativerne var bl.a. en grøn labyrint til et børnehus, et insektvenligt bytteskur til en grundejerforening og genbrug af cykler i Hvidovre Genbrugshal.

Nu er det så igen muligt at søge om penge til sin grønne idé, og ansøgningsfristen er den 21. august 2022. Grøn By-puljen er åben for institutioner, skoler, boligforeninger, grundejerforeninger og borgergrupper, der ønsker at søsætte initiativer, der gavner klima og miljø.

Information om puljen og ansøgningsskema findes på www.hvidovre.dk\groenby.

Og jo flere detaljer, man kan give om sin idé, når man ansøger, jo større er chancen for at opnå støtte, fortæller klima- og miljøchef i Hvidovre Kommune Charlotte Frische Münter:

  • Nogle af de ansøgninger, vi får, kan være lidt svære at behandle, fordi der mangler informationer. Det er ærgerligt, for vi vil jo rigtig gerne støtte de gode idéer og initiativer, men vi har brug for at vide mere konkret, hvad pengene skal bruges til og hvordan det kan gavne klimaet og miljøet i kommunen.

Borgmester Anders Wolf Andresen er glad for, at kommunens borgere og fællesskaber har muligheden for at søge penge til grønne tiltag og håber, at flere vil få øjnene op for muligheden:

  • Når vi har en ambitiøs målsætning i Hvidovre om at være mere klima- og miljøvenlige i fremtiden, er det også vigtigt, at vores borgere, foreninger, skoler og andre fællesskaber har mulighed for at bidrage til den målsætning. Der er masser af idérigdom rundt omkring – det kan vi jo se hver uge i de lokale aviser og på sociale medier. Både store og små initiativer kan få støtte, og jeg håber mange af de gode forslag, jeg hører rundt omkring, kan få liv med hjælp fra Grøn By-puljen.

Det er Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, der beslutter, hvilke projekter og idéer, der skal have tilskud. Det kan være projekter, der handler om at gøre mere for at øge genbrug, gøre vores alles transport mere bæredygtig fx med bedre forhold for cyklister eller øge biodiversiteten.

Kommunalbestyrelsen har afsat 1 mio. kr. i år til Grøn By-puljen, men da der ikke har været så stor søgning til puljen under Corona-pandemien, er der i alt 1,2 mio. kr. til uddeling i efteråret.