Lejligheder og kommunale bygninger bliver midlertidige boliger til ukrainere

Juni |

Lige nu bor der 128 ukrainere i Hvidovre, og omkring halvdelen af dem bor på Belægningen/Retræten. Den anden halvdel bor hos private værter. Ud fra den beregningsmodel, som Udlændingestyrelsen fordeler ukrainere med opholdstilladelse til kommunerne i Danmark, forventer Hvidovre Kommune, at der kommer i alt 190 ukrainere til Hvidovre. Derfor vil der blive brug for flere midlertidige boliger.

Når Udlændingestyrelsen har visiteret en ukrainsk flygtning med opholdstilladelse til en kommune, har kommunen fire dage til at finde en bolig til flygtningen, og med alle pladser optaget på Belægningen/Retræten er der behov for flere midlertidige boliger.

I første omgang har Avedøre Boligselskab for de næste seks måneder stillet de 15 lejligheder til rådighed.

- Opgaven med at huse og hjælpe ukrainerne, der er flygtet fra Putins krig, er noget vi som by og fællesskab har løftet sammen fra første dag. De første ukrainske familier er allerede ved at flytte fra Belægningen og over i disse lejligheder, og vi er glade for, at Avedøre Boligselskab i det næste halve års tid kan bidrage med denne løsning, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Kommunen går samtidig i gang med at ombygge og indrette en tidligere børnehave på Hvidovrevej 98 til midlertidige boliger, og skulle der blive behov for flere, vil også dele af Strandmarkens Fritidscenter blive taget i brug.

Indretningen af de midlertidige boliger bliver finansieret af via den økonomiske kompensation, som kommunerne får for deres udgifter til de fra staten af udgifter til fordrevne ukrainere.