Borgerforslag tages med i udbud af ladestandere

Juni |

Når Hvidovre Kommune i løbet af juli og august sender opgaven med at etablere offentlige ladestandere i udbud, bliver det med input fra borgerne i Hvidovre. Siden slutningen af maj har alle kunnet komme med idéer til placering af ladestanderne via kommunens nye dialog-hjemmeside Deltag Hvidovre, og i alt 69 borgere har benyttet sig af muligheden. De har sat en knappenål på et digitalt kort på hjemmesiden og skrevet deres idé i et kommentarfelt.

Borgernes forslag til ladestandere ved skoler, kommunale bygninger og institutioner, supermarkeder, idrætsanlæg osv. er nu blevet gennemgået af kommunens Center for Trafik og Ejendomme, og det viser sig, at der er stort overlap mellem borgernes ønsker og den analyse af bedste placering af ladestandere, som kommunen har fået lavet. 

- Vi er glade og taknemmelige for, at borgerne har bidraget her, siger borgmester Ander Wolf Andresen. – Når både nuværende og kommende el- og hybridbilsbrugere og fagfolk inden for området er enige på den her måde, så har vi det bedste udgangspunkt for en udbygning af netværket af ladestandere i Hvidovre.

Alle landets kommuner arbejder i disse måneder med at planlægge etableringen af ladestandere. Det er planen, at der i Hvidovre Kommune inden 2025 skal sættes ladestandere op på mere end 30 offentlige parkeringspladser.