Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

Juni |

Hvidovres nye kommunaldirektør hedder Jakob Thune og er i dag direktør i Greve Kommune. Kommunalbestyrelsen i Hvidovre Kommune besluttede tirsdag at ansætte 43-årige Jakob Thune som ny kommunaldirektør.

Den nye kommunaldirektør er i sit nuværende job ansvarlig for områderne teknik og miljø, sundhed og pleje samt kultur og fritid. Før direktørposten i Greve, var Jakob Thune direktør i Vordingborg Kommune i tre år – og havde dér ansvar for dagtilbud, skoler, det specialiserede børneområde og kultur- og fritidsområdet.

”Jeg glæder mig til at få mulighed for at arbejde i en kommune med så spændende udviklingsperspektiver, som Hvidovre har, både med ønsket om at udvikle nye erhvervsområder i samarbejde med erhvervslivet og at udnytte den centrale placering til at arbejde med at løse vigtige klimaudfordringer, samtidig med at vi skaber arbejdspladser og vækst”, siger den nye kommunaldirektør.

Han tilføjer, at han glæder sig til at lære kommunen at kende og ikke mindst til at komme uden for rådhuset og møde borgere, foreninger og andre lokale samarbejdspartnere.

Jakob Thune, er uddannet cand.scient.pol., og har, før han blev direktør i Vordingborg og Greve, bl.a. været centerchef i Greve, særlig rådgiver i Justitsministeriet og konsulent i Kommunernes Landsforening.

Borgmester Anders Wolf Andresen glæder sig til samarbejdet med den nye kommunaldirektør:

”I ansættelsesudvalget var vi enige om, at Jakob Thune er den helt rigtige til stillingen. Han har den brede profil med direktørerfaring fra alle fagområder, vi har brug for - og så har han en stærk forståelse af Hvidovre Kommune som et fællesskab, hvor borgerne skal inddrages og som en kommune med gode og store udviklingsmuligheder”.

Privat bor Jakob Thune i Greve og er gift med Eje Andersen. Parret har to drenge på 9 og 11 år. I sin fritid er han fodboldtræner på sin ene søns hold i Greve, og når tiden er til det, cykler han lange ture, løber eller laver mad.

Den nye kommunaldirektør begynder arbejdet i Hvidovre Kommune den 1. august. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts måned.