Kom med dit forslag til kommunens budget

Juni |

Den 4. oktober vedtager kommunalbestyrelsen Hvidovre Kommunes budget for 2023 og overslagsårene frem til 2026, men allerede nu er de politiske drøftelser om kommunens økonomi og budgettet i gang. På et par møder i løbet af dette forår – senest den 21. juni – har kommunalbestyrelsen drøftet de økonomiske udfordringer, som følger i kølvandet på bl.a. den stigende inflation og stigende priser. Også regeringens serviceloft, som sætter begrænsninger for, hvor mange penge kommunerne må bruge, er en udfordring. Hvidovre Kommune stod nemlig allerede i år til at bruge 25 millioner kroner mere på velfærd end tilladt.

Derfor er det nu besluttet, at kommunen generelt skal holde igen med at bruge penge i resten af 2022. Desuden skal forskellige planlagte projekter, som endnu ikke sat i gang, udskydes til 2023-2024.

Hvis du har en mening om, hvordan kommunen skal prioritere pengene i 2023 eller et forslag til, hvor der kan spares, omprioriteres eller bruges flere penge, kan du gå ind på hjemmesiden Deltag Hvidovre og skrive dit input.

- Vi går efter fuld åbenhed og en ærlig samtale med borgerne om, hvad der skal prioriteres i vores fælles budget for næste år. De forslag, der kommer fra borgere, virksomheder og andre interesserede vil derfor indgå i Kommunalbestyrelsens og Økonomiudvalgets debat og prioriteringer om kommunens budget på deres møder i august. Det er ikke sikkert, at din idé bliver til noget, men vi kan love, at politikerne bliver præsenteret for den, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Han håber, at Hvidovres borgere har lyst til at give deres bidrag til dialogen om kommunens budget via kommunens nye dialog-hjemmeside.

- Økonomi og budgetter lyder måske ikke som det mest spændende emne, men i virkeligheden handler det jo om at give os politikere et fingerpeg om, hvad man som borger mener, der er vigtigt at prioritere. På Deltag Hvidovre kan man også få et overblik over, hvordan kommunens penge bliver brugt lige nu, og så kan man jo fx tilkendegive, om man synes, der er områder, der skal have færre eller flere penge, end de får i dag, siger borgmesteren.

Du opretter dig nemt på deltag.hvidovre.dk med dit navn og din mail-adresse. Når du har gjort det, kan du skrive kommentarer og deltage i dialogen. Du kan komme med dine tanker og forslag til budgettet frem til den 22. august.