Holmegårdshallen brugt til evakuering ved stor brand på Hvidovrevej

Januar |

- Vi er mange, der siden torsdag aften har tænkt på de borgere, som blev berørt af branden på Hvidovrevej 130. Det har uden tvivl været en voldsom oplevelse, og tankerne går især til dem, som nu skal genhuses et andet sted i en periode, lyder det fra borgmester Anders Wolf Andresen.
Hovedstadens Beredskab og Københavns Vestegns Politi gjorde en solid indsats og fik i løbet af et par timer branden under kontrol og evakueret beboere fra 10 opgange. Kommunen bidrog til evakueringen ved at åbne Holmegårdshallen for de berørte. Desuden sørgede Hjemmeplejens aftenvagt for, at en ældre beboer kunne få midlertidig plads på et plejehjem.

Seks personer overnattede i Holmegårdshallen, mens de andre berørte fik husly for natten hos venner og familie. Det er nu beboernes forsikringsselskaber, som skal stå for den videre genhusning af dem, som har brug for det.

- I forhold til beboerne på Hvidovrevej 130 har Hvidovre Kommune som udgangspunkt ikke flere opgaver i forbindelse med branden, men vi tænker meget på de berørte, og er der særlige forhold, hvor vi skal yde støtte og hjælp, vil vi naturligvis træde til og se, hvad vi kan gøre, understreger borgmesteren og tilføjer:
- Jeg har med glæde bemærket den enorme villighed blandt Hvidovres borgere til at give en hjælpende hånd med husly, tøj og meget andet. Det er en stor styrke, og noget der gør mig stolt af at være fra Hvidovre.

Anders Wolf Andresen forklarer, at kommunen som supplement til sine egne beredskabsindsatser vil se på, hvordan man fremover kan skabe en form for organisering eller platform, så der i en lignende krise kan blive skabt forbindelse mellem de borgere, der gerne vil hjælpe, og de medborgere, der har været ude for noget alvorligt og har brug for hjælpen.

Kommunens Center for Plan og Miljø har mandag den 17. januar været på tilsyn ved Hvidovrevej 130 og kunne konstatere, at fire erhvervslejemål er berørte af branden, og mindst ni lejligheder i forskelligt omfang er brand-, røg- eller vandskadet.