Stationsplads bliver indviet

December |

Siden august har der været gang i anlægsarbejdet på pladsen ved Hvidovre Station. Hvidovre Kommune og DSB har sammen sat sig for at opgradere området, og nu står den nyrenoverede stationsplads færdig.
Det fejres med en officiel indvielse mandag den 12. december kl. 10.30-11.30, hvor alle er velkomne til at komme forbi til en kop kaffe eller gløgg. Ved indvielsen taler formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young og underdirektør i DSB Ejendomme Lars Gøtke.

- Kl. 10.57 sender vi også den nye lokalbus 134 afsted på sin første tur fra Hvidovre Station, så det er faktisk to ting, vi fejrer den dag, siger Kristina Young.

Stationspladsen har fået nye træer, flere buske, stauder og blomsterløg, og bedene er planlagt, så man kan opleve blomstring i flere måneder fra forår til efterår.

Belægningen er blevet fornyet og forsynet med ledelinjer, så også svagtseende kan finde vej, og desuden har Anders Bonnesens kunstværk ”og vi mødes sikkert et sted” forgrenet sig fra Kulturhus Risbjerggaard, så digtstrofer af Michael Strunge og F.P. Jac er lagt som betonfliser på pladsen.
DSB har sat nye cykeloverdækninger op med grønne, beplantede tage, og et utidssvarende el-system og dele af kloaksystemet er blevet fornyet.

Placeringen af busholdepladser, korttidsparkering, taxaholdepladser og cykelparkering er der ikke ændret på.
Både DSB og Hvidovre Kommune har bevilget penge til renoveringen af forpladsen.
Fra mandag den 12. december kl. 12 kører buslinjerne 22 og 132 igen normalt i begge retninger ved Hvidovre Station.