Hvidovre Kommune skriver kontrakt med EDF Danmark om ladestandere

December |

Tirsdag den 13. december underskrev Hvidovre Kommune og firmaet EDF Danmark A/S en aftale om opsætning af i alt 71 ladestandere i Hvidovre inden 1. januar 2025.
Opgaven med at sætte ladestandere op på 34 offentlige parkeringspladser i Hvidovre blev sendt i udbud i juli 2022, og to leverandører bød ind på opgaven.
EDF Danmark, der har kontor på Avedøre Holme, går i gang med at sætte ladestanderne op i februar 2023 og kommer også til at stå for driften af dem i de kommende 10 år.

I planlægningen af placering af ladestanderne er borgerne i Hvidovre blevet bedt om at komme med forslag til, hvor de skal stå, og mange vil se, at deres input er blevet brugt.

- Der har alt for længe manglet ladestandere i Hvidovre. Nu har vi spurgt borgerne, og de har den bedste viden om, hvor der er brug for ladestandere for at få det til at hænge sammen at køre elbil i Hvidovre. Med de gode borgerinput suppleret med den analyse, vi har fået lavet, er vi klar, og vi glæder os bare til at se ladestanderne skyde op. Så kan vi også den måde gøre det meget lettere at køre grønt i Hvidovre, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Henrik Rasmussen, CEO for EDF Danmark A/S udtaler:

- Hos EDF Danmark er vi rigtig glade for, at Hvidovre Kommune har valgt os som samarbejdspartner. Målsætningen er, at kommunens borgere får adgang til opladning af deres elbiler på strategisk vigtige lokaliteter. Den løsning, som vi implementerer sammen med vores partner Spirii, gør det enkelt og sikkert at lade sin bil i nærområdet. Vi vil bestræbe os for, at opsætningen af ladestanderne sker hurtigt og sikkert og med minimal gene for omgivelserne. 

Ladestanderne kan bruges med Spirii’s app. Her lægger man sit betalingskort ind og betaler for de kilowattimer, man lader. Man skal altså ikke have abonnement for at lade sin bil. 


EDF Danmark har specialiseret sig i at designe, vedligeholde og modernisere teknisk infrastruktur byer og lokalsamfund. Firmaet arbejder både med gadebelysning, trafiklys, sensorer og data-baseret byrums-teknologi og ladestandere til el- og hybridbiler.

EDF Danmark betaler for opsætningen og driften af ladestanderne på de offentlige veje og pladser i Hvidovre.