Flagdag for veteraner og udsendte

August |

Hvidovre Kommune markerer igen i år flagdagen for de borgere, der er eller har været udsendt af Danmark. I år markeres dagen med et indbudt arrangement på Bataillionen i Avedørelejren. Her tager borgmester Anders Wolf Andresen imod de nuværende og tidligere udsendte, der ønsker at deltage i hædringen:

”Jeg har stor respekt for den indsats de udsendte har gjort for vores land og de værdier og rettigheder, vi tror på. Det bliver min første flagdag som borgmester, og jeg glæder mig til at hilse personligt på de borgere, der har været udsendt”, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Ved årets flagdagsarrangement er Rikke Haugegaard gæstetaler. Hun er uddannet antropolog og underviser ved Forsvarsakademiet. Hun har selv bl.a. været udsendt med forsvaret til Afghanistan og Vestafrika som instruktør i kulturforståelse. Det vil hun komme ind på i sin tale ved flagdagsarrangementet.

Efter hædringen mandag eftermiddag kan de deltagere, der ønsker det, deltage i en guidet rundvisning i Avedørelejren og høre mere om bydelens udvikling fra kaserne til nutidens Avedørelejr.

Hvidovre Kommune markerer også flagdagen den 5. september ved at hejse flaget til ære for de borgere i Hvidovre og det øvrige Danmark, der er eller har været udsendt.