Borgere byder velkommen i deres vilde haver

August |

Hvordan inviterer man naturen indenfor i sin egen have? Skal græsset have lov at gro? Skal man plante nogle særlige blomster eller måske bygge et insekthotel eller noget helt tredje?

Søndag den 21. august kan du se seks forskellige bud på, hvordan det kan gøres. Her åbner en række Hvidovre-borgerne havelågerne og byder indenfor til Åben Have i seks haver forskellige steder i kommunen.

Åben Have er et initiativ fra Hvidovre Kommune, som de sidste par år har sat fokus på den lokale natur i Hvidovre. Det fortæller naturmedarbejder i Hvidovre Kommune, Steen Roed.

”Jeg syntes, det er superfedt, at borgerne er friske på at vise deres idéer og tiltag. Lige præcis hvilke tiltag den enkelte haveejer har gjort, ved jeg faktisk ikke. Men jeg synes, det bliver vildt spændende at se den enkelte haveejers bud på, hvordan de byder naturen ind i deres have. Jeg håber, borgerne kan finde inspiration hos hinanden og på den måde være med at så frøene til mere en grøn og vildere natur i haverne rundt omkring i Hvidovre”.

En af de haveejere, som har meldt sig til Åbne haver, er Jeppe Rich, som bor i et hus på Strandbovej. Han hørte om dagen fra formanden i grundejerforeningen.

”Åbne haver er et supergodt initiativ, for parcelhushaverne har en vigtig rolle for den danske flora og fauna. Vi tænker meget over biodiversiteten og vil gerne gøre noget godt for fugle og insekter. Blandt andet har vi lavet kvasbede, og så har vi mange gamle træer, som vi lader stå i vores have”.

Jeppe Rich er medlem af Grundejerforeningen Strandøre, som via kommunens grønne pulje har fået tilskud til et blomsterprojekt. Foreningen har blandt andet plantet omkring 50 blomsterbede på områderne mellem fortovene og vejen. Og for Jeppe Rich handler det at deltage i Åbne Haver ikke kun om biodiversitet og natur - det handler også om fællesskaber.

”Jeg vil gerne vise, hvordan man kan have dyr i haven. Vi har hunde, og så har vi seks høns, som vi deler med naboen. Så i vores have vil vi også vise, hvordan haven kan være med til styrke det gode naboskab”.

Find de åbne haver

Åbne haver kl. 10-12 den 21. august.

  • Ege Allé 41
  • Lysholmsvej 13
  • Strandbovej 37

Åbne haver kl. 14-16 den 21. august.

  • Ejby Allé 21
  • Kirkebroen 3
  • Perlevej 49

Læs mere om arrangementet på hvidovre.dk/vild